Schatten van Vlieg 2014

Straffe speurneuzen opgelet! Vlieg verstopt deze zomer meer dan 200 schatkisten in musea, kastelen, bibliotheken, ... . Ontdek in de schatkist het bouwplan met unieke code en doe mee met de wedstrijd. Ga op Schattenjacht!

Je hebt nog:

om op schattenjacht te gaan!


Schat gevonden? Ga aan de slag met het bouwplan met unieke code!

Voer je code in & win

Voer jouw persoonlijke code in en win leuke prijzen . De winnaars worden elke maandag bekend gemaakt.Toon Vlieg je droomplek & win

Ga aan de slag met het bouwplan dat je in de schatkist vindt en ontwerp je droomplek!
Ontwerp jij de strafste droomplek, dan bouwt een architect ze na en wel zo groot dat je er zelf in past! De 6 winnaars (voor elke provincie eentje) worden in september bekend gemaakt. In 3 stappen naar jouw droomplek.

 

Voeg je droomplekje toe     of bekijk droomplekjes van andere kinderen, Ketnetwrapper Sien of Marie.

Kom naar het zomerse hoofdkwartier van Vlieg in Mechelen

Vlieg slaat deze zomer zijn tenten op in de Sint-Romboutstoren. Dit kan je er allemaal beleven:


 • Breng jouw ontwerp naar de toren. Vlieg stelt er de droomplekjes van de schattenjagers tentoon
 • Bouw mee aan de Fantasiestad van Vlieg en Pantalone
 • Klim tot helemaal boven in de toren en geniet van een adembenemend uitzicht

Plan je dagje uit in Mechelen


10 originele uitstapjes: opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Architectuur die kinderen boeit? Dat kan! Vlieg verzamelde alvast 10 leuke plekken en gebouwen voor een ideaal familie-uitstapje tijdens de zomer.


10 tips voor een zomerse uitstap


De mening van de Bende

 • De schatten van Vlieg in de bibliotheek van Lier

  Het leukste aan de schat zoeken in de bib van Lier is er naar toe rijden. de opdracht was in de woorden van de kinderen gezegd: gemakkelijk en saai.de schatkist moesten we niet zoeken, die werd aangewezen. de opdracht was op 5 min gedaan. 1 vraag beantwoorden, een tekening maken, een doolhof oplossen, een tekening met punten verbinden en 3 mensen verbinden met hun huis. Het personeel van de bib was zeer behulpzaam. zij hebben ons vertelt dat er nog schatten te zoeken zijn in Lier. Merci mensen.

  » Lees verder


 • Nina Peire van Familie Peire

  De schatten van Vlieg in het Gallo-Romeins museum

  moeilijk maar dat maakt het net zeer leuk :) Het was leuk en ik ging met mijn oma die ik mammie noem. Ook keken we in het museum. we moesten lang rijden. We hebben daar ook gegeten. Ik weet niet meer wat ik heb gegeten. Het museum was zeer mooi. We gebruikten een apparaatje om te kunnen luisteren naar wat er allemaal verteld werd.

  » Lees verder


 • rebus van De vliegescheetjes

  De schatten van Vlieg in het Coyendanspark op MiramirO in Gent

  We zijn eens reuzebenieuwd naar de reacties van andere gezinnen want deze speurtocht is voor ons op een echte sisser uitgedraaid. Aan de locatie en de activiteiten lag het zeker niet, die waren (gelukkig) reuzeleuk voor de kinderen maar de organisatie van de schattenzoektocht was een ander paar mouwen. Het begon goed want de eerste tip krijg je in de infotent en aan de hand van het antwoord wordt je doorgestuurd naar een andere plek op het coyendanspark. En toen ging het de mist in, we vonden nergens een tweede bordje, laat staan een derde of een vierde. Niks meer en nochthans de ganse site afgezocht. Omdat we ons ook kunnen vergissen, gingen we terug naar de infotent en legden ons probleem voor het vinden van het tweede bordje vriendelijk uit. We kregen een vriendelijk maar volledig onpersoonlijk en ongeïnteresseerd antwoord terug : ze zouden het doorgeven. En dat was dan dat. Einde speurtocht. Toen ik voorstelde aan de kindjes om in plaats daarvan eens in het schuimbad te gaan, hoorde ik de dames aan het onthaal daar zelf honend overdoen. Wel, het is de eerste keer dat wij als gezin, en wij zijn heel tolerant en geduldig (mag ook wel gezegd worden als het zo is), een dergelijke negatieve ervaring hadden met een vlieg-activiteit. Jammer...

  Over de locatie - De locatie is prachtig. De abdijsite is één van de mooiste in Gent en hetgeen Miramiro aan kindactiviteiten presenteert maakte alles ruimschoots goed. Parkeren kan je aan de Dampoort (betalend).

  » Lees verder


 • De schatten van Vlieg in de Plantentuin van de Universiteit Gent

  Het was een leuke zoektocht in de mooie plantentuin. De kindjes (4 en 6) kunnen nog niet lezen en daarom heeft mama wel geholpen. Het was wel even zoeken naar de schatkist. Gelukkig kwam een vriendelijke medewerker van de plantentuin ons te hulp om de schatkist verstopt onder het materiaal te voorschijn te toveren.

  » Lees verder


 • rebus van De vliegescheetjes

  De schatten van Vlieg in de Plantentuin van de Universiteit Gent

  Nog zo'n onderschat en verborgen plekje in Gent : de plantentuin. Ok, de zoektocht op zich was niet zo eenvoudig voor kindjes van leeftijd 4 en 6 jaar, maar hun enthousiasme was er niet minder om. De mooie planten trokken ook de interesse van papa en omdat alles volop in bloei stond konden we allen genieten van de lekkere geurende bloemen. Weer heel wat bijgeleerd en de serres met de bananenboom zijn best wel indrukwekkend. En ja wij vonden de schatkist: goed, héél goed weggestopt! (de tuinmannen zouden hun gereedschap een beetje een andere plaats moeten geven, want voor kleine kindjes is dit echt niet makkelijk)

  Over de locatie - De tuin ligt vlak naast het MSK en het SMAK en op een boogscheut van de wereld van Kina en de Sint-Pietersabdij! Allemaal vlieglocaties :) Dolle pret dus!

  » Lees verder


Een actie in samenwerking met

 • Mechelen logo

 • De Veerman logo

 • Pantalone logo

Campagne Partners

 • Atomium logo

 • Batibouw logo

 • De Krullevaar logo

 • Happy logo

 • Jekino logo

 • Kamiel en Co logo

 • Lannoo logo

 • Passa Porta logo

 • Stichting Lezen logo

 • Mechelen Kinderstad

 • Wienerberger logo