Schatten van Vlieg 2014

Straffe speurneuzen opgelet! Vlieg verstopt deze zomer meer dan 200 schatkisten in musea, kastelen, bibliotheken, ... . Ontdek in de schatkist het bouwplan met unieke code en doe mee met de wedstrijd. Ga op Schattenjacht!

Je hebt nog:

om op schattenjacht te gaan!


Schat gevonden? Ga aan de slag met het bouwplan met unieke code!

Voer je code in & win

Voer jouw persoonlijke code in en win leuke prijzen . De winnaars worden elke maandag bekend gemaakt.Toon Vlieg je droomplek & win

Ga aan de slag met het bouwplan dat je in de schatkist vindt en ontwerp je droomplek!
Ontwerp jij de strafste droomplek, dan bouwt een architect ze na en wel zo groot dat je er zelf in past! De 6 winnaars (voor elke provincie eentje) worden in september bekend gemaakt. In 3 stappen naar jouw droomplek.

 

Voeg je droomplekje toe     of bekijk droomplekjes van andere kinderen, Ketnetwrapper Sien of Marie.

Kom naar het zomerse hoofdkwartier van Vlieg in Mechelen

Vlieg slaat deze zomer zijn tenten op in de Sint-Romboutstoren. Dit kan je er allemaal beleven:


 • Breng jouw ontwerp naar de toren. Vlieg stelt er de droomplekjes van de schattenjagers tentoon
 • Bouw mee aan de Fantasiestad van Vlieg en Pantalone
 • Klim tot helemaal boven in de toren en geniet van een adembenemend uitzicht

Plan je dagje uit in Mechelen


10 originele uitstapjes: opvallende architectuur die ook kinderen boeit

Architectuur die kinderen boeit? Dat kan! Vlieg verzamelde alvast 10 leuke plekken en gebouwen voor een ideaal familie-uitstapje tijdens de zomer.


10 tips voor een zomerse uitstap


De mening van de Bende

 • Edgar van De Roze Brillekes

  De schatten van Vlieg in pam Ename

  Vandaag bezochten we het laatste deel van het drieluik Schatten van Vlieg in Oudenaarde. Na de BIB en het MOU (stadsmuseum) was het de beurt aan het PAM. Vlieg had hier een schat verstopt en natuurlijk wilden we ook deze vinden. Met een metrokaartje in de hand gingen we op zoek. We moesten vijf metrolijnen volgen. Op iedere lijn was er aan de eindhalte een taak. De laatste opdracht was een rebus. Als je die goed had opgelost, vond je de locatie van de schatkist. Omdat we ook de andere twee locaties hadden bezocht, kregen we nog een extra geschenk. We gaan niet verklappen wat het was, maar het is een heel mooi en nuttig cadeautje. Deze speurtocht vonden we de leukste van de drie. De mensen van het PAM werkten goed mee. Ze controleerden nauwkeurig onze antwoorden en stuurden ons zelfs terug omdat we er eentje fout hadden. We moesten onze beloning echt wel verdienen vooraleer we ze kregen. Een echte aanrader!

  » Lees verder


 • Natalie Moerman van Mijn familie

  De schatten van Vlieg in de Bib van Sint-Niklaas

  Tof, leuk, fijne zoektocht in de bibliotheek. Mooi boek gekozen. De bibliotheek van beneden tot boven gezien. Leuker dan in andere BIB. Er mogen wel meer bezoekplaatsen van Vlieg in Sint-Niklaas zijn. Stadhuis, musea, de ster, .... Plaatsen genoeg waar ik met mijn mama en broer en zus vlieg kan komen zoeken.

  » Lees verder


 • Miraqua van de Poppitos

  De schatten van Vlieg in Abdijsite Herkenrode

  Op basis van de beoordelingen trokken we op een regenachtige dag met 2 gezinnen (kinderen van 2, 3, 4 en 5 jaar) naar de abdijsite om op schattenzoektocht te gaan. De site heeft haar eigen schattenjacht en wij deden die van de kleintjes (Eenhoorn). De volwassenen kregen een handpop (Hoorntje) en een script dat kon gevolgd worden. Samen met Hoorntje zochten we de verschillende schatkisten en voerden de opdrachten uit, met als topper het verkleden als ridders en prinsessen.
  Vlieg had ook een schat verborgen, die moesten we vinden aan de hand van tips die ook op het traject van Hoorntje waren. Ook deze was heel leuk uitgewerkt voor de leeftijdsgroep, alleen is het wat onhandig om 2-in-1 schattenjacht te doen. Verder is de site en de gebouwen prachtig, alles ligt er kraaknet bij en ook de tentoonstellingsruimten zijn zeer hedendaags opgevat. Kinderen mogen gratis binnen en de toegang voor volwassenen is slechts 5 EUR. Het personeel is - op zijn Limburgs - zeer vriendelijk en behulpzaam!
  Wij vonden het alvast een aanrader voor een regenachtige dag. Hopelijk stoorden de kinderen de andere bezoekers niet te veel...

  Over de locatie - Vlak bij de afrit Kuringen op E313

  » Lees verder


 • De schatten van Vlieg in de bibliotheek van Laken

  De kinderen vonden het leuk. De opdrachten waren soms wel te moeilijk voor kinderen van 5 en 6 jaar. Bv. de vraag (over de stripmuren) waarvan je verwacht dat de kinderen Blake & Mortimer herkennen...? Bij elke opdracht kwam je op een woord uit, de zin leidt je naar de plaats waar de schat verstopt is. De opdrachten kon je aan een tafel oplossin. Ik had verwacht dat je door de bib op tocht moest. De kinderen vonden de schat en waren daar heel blij mee. Als kers op de taart ontdekten ze nieuwe boeken en DVD's. Het was de 1e keer dat we in de bib kwamen, maar we gaan er zeker terug om nieuwe dingen uit te lenen.

  Over de locatie - De bib is gelegen in het CC. Er is ook een café aan. Wel ok.

  » Lees verder


 • Miraqua van de Poppitos

  De schatten van Vlieg in De Bib Leuven!

  Heel leuk dat de kinderafdeling een eigen 'vleugel' heeft zodat de bezoekertjes en schattenjagers niet storen. De schattenjacht zelf is uitgewerkt voor 3 leeftijdscategorieen, wat zeer leuk is voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijd. Voor de kleintjes zijn er puzzel- en tekenopdrachtjes en de groteren mogen al wat opzoeken in de catalogus; alles steeds gelinkt aan bouwen, wonen, architectuur, ... De opdrachtjes geven je een 4-cijfercode waarmee je het slot van de schat mag openen. Fijn initiatief en leuk uitgewerkt!

  » Lees verder


Een actie in samenwerking met

 • Mechelen logo

 • De Veerman logo

 • Pantalone logo

Campagne Partners

 • Atomium logo

 • Batibouw logo

 • De Krullevaar logo

 • Happy logo

 • Jekino logo

 • Kamiel en Co logo

 • Lannoo logo

 • Passa Porta logo

 • Stichting Lezen logo

 • Mechelen Kinderstad

 • Wienerberger logo