Schatten van Vlieg 2015

Ontdek het leven zoals het klinkt!

Zoek tussen 27 juni en 30 augustus naar de Schatten van Vlieg.
Vind jij een kist, dan gaat er een wereld van geluid voor je open.
En je maakt kans op klinkende prijzen!

Je hebt nog:

om je code in te geven!


Heb jij een schat gevonden?

 1. Voer je code in & win

  Voer jouw persoonlijke code in en win leuke prijzen . De winnaars worden elke maandag bekend gemaakt. 2. Vereeuwig jouw klank in het kunstwerk LOVE SONG KLANKENBOS (Neerpelt)

  In elk klankdoosje vind je een klankopdracht. Voer deze opdracht uit, bestel een Vlieg-opnamehartje en neemt dit geluid op. Vereeuwig jouw geluid

  Meer informatie over dit kunstwerk en hoe jij kan bijdragen

   

 3. Bestel het doeboek Hoor jij wat ik hoor

  Als schattenjager kan je met je unieke code dit verrassende doeboek met 2,5 euro korting bestellen.

  Meer informatie over dit doeboek

 

Webshop van Vlieg

 
 

Wil je het boek Hoor jij wat ik hoor bestellen? Of een Vlieg-opnamehartje? Of het promopakket van het boek + hartjes?

naar de webshop van Vlieg


10 originele uitstapjes: verrassende klankactiviteiten voor kinderen

Gebeten door klank? Vlieg verzamelde 10 toptips voor een ideaal familie-uitstapje tijdens de zomer.

10 tips voor een zomerse kinderuitstap


Trek erop uit naar Neerpelt en ontdek het kunstwerk LOVE SONG

In Neerpelt valt deze zomer heel wat te beleven. Je kan meteen een schattenzoektocht beginnen vanaf het station, langs de bib, naar het Klankenbos. En daar kan je dan meteen het kunstwerk LOVE SONG KLANKENBOS ontdekken

Plan je dagje uit in Neerpelt


De klankopdrachten van Vlieg

Er zijn vijf verschillende klankdoosjes met telkens een andere opdracht. Deze filmpjes tonen je alvast hoe je aan de slag kan!
De mening van de Bende

 • De Schatten van Vlieg in het Speelgoedmuseum

  In het Speelgoedmuseum kan je gerust een hele dag ronddwalen. Het is superleuk om het speelgoed van vroeger te bewonderen, wat voor de volwassenen ongetwijfeld heel wat kindherinneringen oproept. Ook de kinderen kijken hun ogen uit. 's Middags kan je in de cafetaria terecht voor een snack (soep, boterhammen, croque-monsieur, pizza ...) en een drankje. In de cafetaria vind je een speelruimte voor de allerkleinsten (2 tot 6 jaar). Je hebt er ook de mogelijkheid om spelletjes te ontlenen (identiteitskaart afgeven als waarborg), wat een fijne plus is als gezin.
  Tijdens elke schoolvakantie wordt een zoektocht voorzien en deze initiatieven zijn telkens een schot in de roos (en je kan er ook een mooie prijs mee winnen).

  Over de locatie - Perfect gelegen, op wandelafstand van het station. 'Oude' sfeer in de goede zin van het woord. Heel vriendelijke medewerkers; de kinderen staan hier centraal.

  » Lees verder


 • De Schatten van Vlieg in het Speelgoedmuseum

  Suuupeeeeeeerleuk! Een heel fijn museum voor groot en klein (wij hebben er twee uur en half rondgelopen, maar dat kan zeker nog langer ook) en de opdrachtjes zoeken was ook leuk, Voor onze kinderen (6 en 8 jaar) was het de eerste keer dat ze iets mochten inspreken in zo'n hartje en dat vonden ze geweldig natuurlijk.
  Een aanrader, zeker voor op een minder-goed-weer-dag!

  Over de locatie - Heel gemakkelijk met de trein, het ligt echt vlakbij het station.

  » Lees verder


 • De schatten van Vlieg in Abdijsite Herkenrode

  Mijn kinderen van 4,5 en 6 jaar vonden het fijn om voorwerpen te mogen aanraken (ridderhelm, "hemd van ijzeren ringetjes" = maliënkolder). Ondanks dat ik als ouder vind dat ze te jong waren voor de opdrachten hebben ze er zeker iets van opgestoken. Het kunstwerk in het grijze gebouw maakte indruk. Jammer dat we geen hartje aangeboden kregen om in te spreken. Mijn kids kregen wel een fijn cadeautje op het einde van de zoektocht (Een pen van Cars!).

  Over de locatie - We gingen met de auto. Er is een ruime parking voorzien. De site is groot en prachtig gerestaureerd.

  » Lees verder


 • Heidi Bulté van De dagtrippers

  De Schatten van Vlieg in het muziekinstrumentenmuseum (mim) van Brussel

  We vonden de zoektocht naar de schat van vlieg in het muziekinstrumentenmuseum heel fijn. De kinderen moesten op zoek naar 3 muziekinstrumenten/muziekfragmenten. We leerden voor ons tot nog toe onbekende muziekinstrumenten kennen tijdens de zoektocht. Aan de hand van de gekraakte code, konden we het cijferslot openen en de schatkist openen. Zeker een aanrader voor wie van muziek houdt. Bovendien konden we op de tiende verdieping Brussel van bovenaf bewonderen. Onze conclusie was: We komen als gezin veel te weinig in onze eigen, wondermooie hoofdstad

  » Lees verder


 • Heidi Bulté van De dagtrippers

  Schatten van Vlieg: op zoek naar de bijenkoningin!

  De zoektocht naar de schatten van Vlieg in het tijdelijk museum van de Nationale Bank is op een originele manier opgesteld. Aan de hand van een aantal zoekopdrachtjes, kunnen de kinderen een vaas met bloemen vullen aan de hand van stickertjes die verstopt liggen in het museum. Kinderen die nog niet kunnen lezen/schrijven zullen wel moeten geholpen worden door de ouders aangezien deze zoektocht vooral voor wat oudere kinderen opgesteld is. Als leuk extraatje konden de kinderen eurobiljetten afdrukken met hun eigen gezicht op en naast het cadeautje van Vlieg, lagen er ook nog 2 extra verrassingen klaar. Een aanrader want in dit museum konden wij als ouders ook nog iets leren. Fijn voor de kinderen en leerrijk voor de ouders. Wij zijn alvast blij dat we vandaag voor onze hoofdstad kozen!

  » Lees verder


Een actie in samenwerking met

 • Champ d'Action logo

 • Musica logo

 • Aifoon logo

Campagne Partners

 • VTM Kzoom!

 • Ojoo logo

 • Banier logo

 • Big Bang logo

 • Haba logo

 • Krokodil logo

 • Pantalone logo

 • Uitgeverij Vrijdag logo

 • Woodho logo