U bent hier:

Droogdokkensite

Locatie Monument

Op de rafelige breuklijn tussen stad en haven ligt een ruw en roestig gebied. Voor de meeste Antwerpenaren een blinde vlek op de kaart. De plek ademt havengeschiedenis. Negen historische droogdokken - waarvan drie uit 1863, drie uit 1878 en drie uit 1930- , twee werkhuizen voor scheepsherstellers van AWN, een als monument beschermd oud pomphuis,… Tot begin 2018 werd hier hard gewerkt. Schepen kwamen en gingen voor herstelling in een droogdok.
Maar het werken - aan historische schepen - wordt zonder onderbreking verdergezet. De collectie schepen van het MAS verhuisde van de Scheldekaaien naar een veilig onderkomen op het terrein. Achter de schermen worden ze gekoesterd en onderhouden.
De site huisvest ook STORMKOP, een splinternieuwe, avontuurlijke speel-, droom- en doeplek met focus op 6 tot 12 jarigen, waar ook hun familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden welkom zijn.

Info

Waar Droogdokkenweg
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Trefwoorden industrieel erfgoed, beschermd monument, Uitzonderlijk open, eerstedeelname2018, Open Monumentendag 2018, owner-omd-2018, ook voor kinderen