U bent hier:

KOERS. Museum van de Wielersport

Locatie Museum of galerij

Vlaanderen is koers en koers is Vlaanderen. En de bakermat? Die ligt in Roeselare. Odiel Defraeye wint in 1912 als eerste Belg de Tour en Roeselaarse wereldkampioenen - denk aan Benoni Beheyt, Patrick Sercu, Jean-Pierre Monseré, Freddy Maertens - zijn er bij de vleet. Je begrijpt meteen waarom KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare thuishoort.
KOERS heropende in de zomer van 2018 de deuren met een nieuwe inrichting! Verwacht je aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Op het parcours vind je een kasseimuur van 90°, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken.

Maar KOERS is meer dan louter een museum. Het is de plek bij uitstek waar jong en oud het wielervirus en de fietsmicrobe opdoen en waar je de passie voor de fiets en de wielersport deelt en beleeft.

Info

Waar Polenplein 15
8800 Roeselare

Hoe geraak ik hier?

koersmuseum@roeselare.be
051 26 24 00
Trefwoorden Open Monumentendag 2018, owner-omd-2018, erfgoedinzicht, zomervanroesealre, Museumpas, museumpassmusées, museumPASSmusees, Reservatie verplicht, OpnieuwOpen

Agenda

Toon volledige agenda van KOERS. Museum van de Wielersport