U bent hier:

100% Textiel

+ 4 jaar

Tentoonstelling Geschiedenis

Textiel is overal en van alle tijden. Al eeuwenlang wordt er gesponnen, geweven, getuft, geborduurd, geklost, genaaid en gebreid. Ontdek in deze tentoonstelling hoe textiel wordt gemaakt. Van katoenpluis tot handdoek.
Laat je meevoeren naar de spinnerij, weverij, ververij en het confectieatelier. Ontdek de zoemende spinmachines, bulderende weefgetouwen en ratelende naaimachines. En neem een duik in kleurrijke stalenboeken en fascinerende verhalen. Wandel binnen in de wondere en veelzijdige wereld van textiel, waar ambacht en industrie samenkomen met 100% passie voor textiel.

Maakatelier
Midden in de tentoonstelling is het Maakatelier, een doorzichtige box, waar je kan meekijken over de schouder van de makers terwijl ze plantaardig verven, stikken, vilten, enzovoort. Scholen en groepen zullen er workshops kunnen volgen, en het museum lanceert een 'artist in residence'-systeem om kunstenaars ter plaatse te laten experimenteren.

Info

Links
Waar Industriemuseum
Minnemeers 10
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Maandag - dinsdag van9:00tot17:00
  • Donderdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zaterdag - zondag van10:00tot18:00
Leeftijd 4+
Prijs
Basistarief: 8,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 8,0
Reservaties
Organisatie Industriemuseum
Contact info@industriemuseum.be
+32 9 3236500
Trefwoorden Tentoonstelling, textiel, weven, handweven, museumpassmusees, museumpas, museumpass, museumpasmusees, bevestigd2020, opnieuw open, jongerentips