U bent hier:

7de Belgisch-Koreaanse stripbeurs - 'Together' CANCELLED

+ 6 jaar

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

7de Belgisch-Koreaanse striptentoonstelling
Het thema van de Belgisch-Koreaanse striptentoonstelling dit jaar is 'Connectie' en vertelt verhalen over 'Samen zijn'. We staan ​​voor de paradoxale uitdaging om te leven in dit tijdperk van contactloosheid door Covid-19 in een hyperverbonden samenleving, geeft de komende viering van de 120ste verjaardag van het aangaan van diplomatieke betrekkingen tussen Korea en België volgend jaar ons de vraag wat het betekent om samen te zijn, en wat verbindingen betekenen.

Het opbouwen van een band begint vaak met nieuwsgierigheid, wat gepaard gaat met nieuwsgierigheid naar het onbekende. Vriendschappen ontstaan ​​en banden ontstaan ​​door elkaar te leren kennen en door overeenkomsten en verschillen te ontdekken. Al120 jaar lang hebben België en Korea diplomatieke betrekkingen opgebouwd, maar er is nog steeds een gevoel van opwindingenthousiasme en nieuwsgierigheid in onze interacties. Het introduceren en uitwisselen van Koreaanse en Belgische strips via tentoonstellingen zoals deze maakt deel uit van een voortdurende inspanning van beide kanten om elkaar beter te leren kennen, omdat strips een bekende kunstvorm zijn voor beide landen en een sterke gemeenschappelijkheid die ons met elkaar verbindt. Door middel van strips kunnen we elkaars leven nader bekijken en beter begrijpen wat het betekent om samen te zijn.

Voor deze 7de Belgisch-Koreaanse striptentoonstelling kozen we vier Koreaanse manhwa - Dooly the Little Dinosaur, Narrow Room, Woori & Sunhwa en CUBIC - en drie Belgische strips - Us Two Together, Sugar en Madame Catherine.

Gesproken talen : Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Koreaans Cultureel Centrum Brussel
Regentschapsstraat 4
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - vrijdag van 10:00 tot 16:00
Leeftijd 6+
Organisatie Korean Cultural Center Brussels
Contact info@kccbrussels.be
Trefwoorden Senioren