U bent hier:

AfricaMuseum

+ 7 jaar

12 beoordelingen

Tentoonstelling Politiek en maatschappij

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA) bevindt zich in Tervuren, vlakbij Brussel. Het is een groot museum met duizenden voorwerpen afkomstig uit Afrika, voornamelijk uit Congo. In de museumzalen kan je een heleboel kunstobjecten, opgezette dieren, insecten, enz. bewonderen.
DOE-BOEKJE (vanaf 8 jaar)
Verken zelf het museum! Met het boekje en een potlood in de hand, volgen de jongens en meisjes een parcours van 11 stappen doorheen de zalen van het Museum.

Ze gaan er met behulp van een plannetje en tekeningen op zoek naar bepaalde dieren en voorwerpen. Die moeten ze aandachtig observeren om bepaalde vragen te kunnen beantwoorden en tekeningen af te werken. Er zijn ook een aantal leuke tekenopdrachten.

In het boekje kunnen de kinderen ook tekstjes lezen over Afrika en ontdekken ze waar de voorwerpen in het Museum vandaan komen. Een apart hoofdstuk stelt acht onderzoekers van het museum voor. Zij vertellen over hun wetenschappelijk werk. De talrijke fotos die het boekje illustreren, geven de kinderen een beeld van hedendaags Midden-Afrika.

Dit boekje is te verkrijgen aan de kassa aan 5 euro.

REISWIJZER (7-12 jaar)
Dit is een navigatiekaart voor tijdens en na de tentoonstelling over de Congostroom. Ga op pad met de Reiswijzer en ontdek met deze routekaart alles over de Congostroom!

Je kan de kaart gratis afhalen aan de kassa.

WORKSHOPS & RONDLEIDINGEN
Op aanvraag kan je ook workshops volgen (Museum ontmaskerd, Slik of Aan de slag), een verjaardagsfeestje houden of een rondleiding volgen (Afrikaanse insecten, De olifant, Maskers en geloof, Permanente tentoonstelling).
meer info via http://www.africamuseum.be/activities/kids

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar AfricaMuseum
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren

Hoe geraak ik hier?

Leeftijd 7+
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Verlaagde prijs: 8,00 €; Sterk verlaagde prijs: 4,00 €; <18 jaar, ICOM-leden, personeel van BELSPO: 0,00 €; Jaarlijks abonnement: 20,00 €
€ 12,0
Contact info@africamuseum.be
+32 2 7695211
Links
Trefwoorden Afrikaanse geschiedenis