U bent hier:

Antarctica

+ 3 jaar

Tentoonstelling Audiovisuele kunst

Start in de kleedkamer waar de wetenschappers zich nauwgezet voorbereiden. Duik samen met de zeehonden en pinguïns in de Zuidelijke IJszee. Begeleid door de filmende duikers ontdek je in de diepzee ontelbare indrukwekkende onderwaterwezens. Kom weer boven, zet je eerste stappen op het pakijs en bevind je middenin een kolonie pinguïns! Kijk hoe ze in de weer zijn met hun jongen, hoe ze mekaar verwarmen. Kom meer te weten over hun harde dagelijkse leven. Er is zoveel te zien in dit ijslandschap dat je helemaal omgeeft.
In de expo Antarctica leer je de diepgevroren woestijn kennen, waar slechts een paar soorten overleven, maar ook de rijke onderwaterwereld die krioelt van de vissen, week- en schaaldieren en koralen. Je beseft dat de Zuidpool prachtig, maar ook heel kwetsbaar is!
Antarctica is een expo die je ogen verwent en je hart raakt. Begeef je mee op het gladde ijs en observeer deze leefwereld op de grens van water en ijs vanop de eerste rij!
Je kan de expo Antarctica met het ganse gezin bezoeken. Je expeditieleden-in-de-dop krijgen een gratis invulboekje met quiz.
WWF, partner van de expo, stelt zijn beschermingsprojecten voor Antarctica voor en je kan met pinguïns of zeehonden op de foto in de WWF-hut net buiten de expo.
Het Federaal Wetenschapsbeleid, Belspo, presenteert het Belgisch wetenschappelijk onderzoek op Antarctica.

Wat maakt deze tentoonstelling uniek?

360° voor een beeldenrijke en aangrijpende expo
De kwaliteitsbeelden op grote schermen dompelen je visueel en auditief onder en de eindprojectie in 360° maakt je reis door dit onbekende, feeërieke landschap compleet

Nocturnes (6+1)
Tijdens je bezoek aan de expo krijg je toegankelijke wetenschappelijke presentaties en informatie bovenop de bijzondere avondlijke sfeer

Familiedag
Tijdens de Antarctica Day voor het hele gezin (op 1/12/19) is er aangepaste animatie om het witte continent nog beter te leren kennen en te beschermen

Meer info op www.natuurwetenschappen.be

Gesproken talen : Duits, Engels, Frans, Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 9:30 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 9,50 €; Kinderen: 7,00 €; Senioren: 8,50 €
€ 9,5
Reservaties
  • Bel naar +32 2 627 42 52
Organisatie Museum voor Natuurwetenschappen
Contact info@sciencesnaturelles.be, info@natuurwetenschappen.be, info@naturalsciences.be
Links
Trefwoorden TipsvanVlieg