U bent hier:

Archeologiedagen: Oog in oog met Romeins Asse: museumbezoek met kinderspeurtocht

+ 7 jaar

Tentoonstelling Erfgoed

In 2018 opende het Erfgoed Museum Asse, kortweg EMA, officieel de deuren. Dit museum is het resultaat van een jarenlange droom van Agilas vzw en de Koninklijke Heemkring Ascania vzw. Het vroegere secretariaat van het Cultuurcentrum werd omgetoverd tot een gezellig museum op mensenmaat waar het heerlijk vertoeven is tussen enerzijds de Romeinse geschiedenis van Asse en anderzijds het Oud-Gasthuis van weleer.
In het gedeelte van Agilas verwelkomt de Romeinse pottenbakker Lucius de bezoekers in zijn atelier. Daarnaast wordt een selectie van de meest opvallende Romeinse vondsten uit Asse op een toegankelijke manier getoond. Ontdek de boeiende opgravingsresultaten van de voorbije 13 jaar, kijk met je eigen ogen naar het 2de-eeuwse Asse en kom alles te weten over het dagelijks leven in het dorp. In het gedeelte van Ascania wordt de geschiedenis van het Oud-Gasthuis getoond aan de hand van een deel van de originele apotheek, het tabernakel uit de kapel, het oudste manuscript over het Oud-Gasthuis en het schilderij van Marie de Cotereau.
Tijdens de Archeologiedagen wordt de museumspeurtocht voor kinderen tussen 8 en 12 jaar officieel gelanceerd en beantwoord een archeologe graag al jouw vragen over archeologie in Asse.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Erfgoed Museum Asse
Gemeenteplein 26
1730 Asse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 16 juni 2019
Leeftijd 7+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Agilas vzw
Contact kristine.magerman@telenet.be
0474/29.95.67