U bent hier:

As heavy as it goes - Circus Katoen

+ 10 jaar

Theatervoorstelling Circus

Circus Katoen zoekt met het gewicht van 18 zware zakken als startmateriaal naar een manier om hun circusbeoefening te herdefiniëren. Het is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, maar vooral het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten.

Circus Katoen is een Belgische compagnie bestaande uit Willem Balduyck en Sophie van der Vuurst de Vries. Ze volgden een gelijkaardig parcours, waarbij ze allebei al op jonge leeftijd bij een circusatelier waren aangesloten en verschillende circusdisciplines ontdekten. In 2008 ontmoetten ze elkaar op de professionele circusopleiding ‘Codarts Rotterdam Circus arts’ waar ze vier jaar later afstudeerden. In 2012 creëerden ze de voorstelling ‘Ex Aequo’ met behulp van de Nederlandse subsidie van het Fonds podiumkunsten. Hiermee speelden ze meer dan 200 keer in  onder andere België, Nederland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Luxemburg, Zwitserland en Letland.

?In ‘As heavy as it goes’ onderzoekt Circus Katoen de verschillende aspecten van fysieke arbeid. Met het gewicht van 18 zware zakken als startmateriaal zoeken ze naar een manier om hun circusbeoefening te herdefiniëren. ‘As heavy as it goes’ is een compositie van organiseren en verstoren, dragen en laten vallen, maar vooral het vinden van speelsheid tijdens het opzoeken van fysieke limieten.

Gewicht was altijd een sleutelelement in de circustraining van Circus Katoen, werkend met de evenwichtigheid van hun lichamen. Met dit project willen zij zich op een buitensporige manier in dit element verdiepen, met de zakken als uitdaging.

?‘As Heavy as it goes’ ging in première op Festival PerplX 2017. Met deze voorstelling is Circus Katoen Laureaat van CircusNext 2015/2016. CircusNext is een Europees platform voor jong opkomend talent.  

Info

Links
Waar Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 17 januari 2020
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 16,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Contact info@zwaneberg.be
015 25 07 70
Trefwoorden circus, gewicht