U bent hier:

Autovrije Zondag

Op zondag 22 september neemt het stuk Vaartstraat tussen de Rozebrug en de Nieuwpoortbrug een dagje autorust. Veurne neemt voor het eerst deel aan Autovrije Zondag en dat willen we meteen goed doen!
Samen met onze partners organiseren we tal van activiteiten en dit voor jong en oud. Voor de kleinsten komt er een heus speelparadijs, ingericht met springkastelen, kindergrime, een ballonplooier, snoepjesworp, peuterpark, initiatie circustechnieken, go-carts parcours… Je kan er niet alleen spelen, maar ook leren fietsen! Inschrijven voor de cursussen fietsen kan aan de balie bij Dreamland Veurne. Motorcenter Westhoek biedt testritten aan op elektrische scooters. Waterratten kunnen ook deelnemen aan een initiatie SUP (stand up paddling).

Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe fietsbrug over de Vaartstraat en het kanaal Duinkerke-Nieuwpoort, die het Suikerpark met het historische stadscentrum zal verbinden. Je kan het kanaal op 22 september al eens oversteken, via een tijdelijk ponton. Dit zal door de Chiro worden gesjord. Het autoloze feest is compleet met tal van standjes waar je iets kan smullen en drinken, volksspelen …

Tijdens Autovrije Zondag worden er tussen 11 en 17 uur ook twee rommelmarkten georganiseerd. Er komt een kinderrommelmarkt op de parking van Colruyt en Dreamland. Standhouders tot 16 jaar kunnen zich gratis inschrijven via björn.legein@veurne.be. Eén plaats is 5 meter lang.

Er komt ook een gewone rommelmarkt en dit vanaf het kruispunt Vaartstraat-Zuidburgweg tot aan de parking van Colruyt. Ook hier kan je gratis over een stand van 5 meter beschikken. Inschrijven doe je bij Diane Florizoone via 058 31 23 02 of 0486 14 798 21.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Vaartstraat
zn
8630 Veurne

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 22 september 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stadsbestuur Veurne
Trefwoorden ook voor kinderen