U bent hier:

Bardelaeremuseum

+ 8 jaar

2 beoordelingen

Tentoonstelling Erfgoed

Het Bardelaeremuseum is ‘een dorp in een dorp'. Alles wat er vroeger in een dorp te vinden was, vind je in het Bardealeremuseum. Het dorpsleven wordt er geïllustreerd aan de hand van meer dan 105 beroepen en 15 000 voorwerpen. Er is een leuk parcours: het kleine curieuzeneuzenpad. Kruip in de huid van een bakker, visser, slager, kapper of fotograaf en voer de opdrachtjes uit.
Met de schort aan, een hoed of een pet op en met verscheidene voorwerpen gewapend, ga je met het opdrachtenboekje in de hand op zoek naar de beroepen die ergens in het museum uitgebeeld staat. Zo leer je vijf beroepen kennen. Als mama, papa, opa of oma mee gaan, leer je ook nog eens hoe het in die tijd was aan de hand van hun verhalen.

Na de tocht door het museum kan je naar het cafeetje van het museum. Je kan er oude tekenfilms en jeugdfeuilletons volgen, gezelschapsspelletjes spelen of buiten, als het goed weer is, experimenteren met oude sporten en volksspelletjes. Of je kan leren krulbollen, dé volkssport van onze streek.

Mits afspraak, is er iedere dag bezoek mogelijk voor groepen.

Info

Links
Waar Bardelaeremuseum
Ledestraat 42
9971 Lembeke

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Zondag van14:00tot18:00
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Kinderen tot 12 jaar: 0,00 €
€ 5,0
Organisatie Bardelaeremuseum
Contact bardelaeremuseum@skynet.be
+32 9 3770422
Trefwoorden Bevestigd2020