U bent hier:

Barok in situ | Sint-Carolus Borromeuskerk

Tentoonstelling Schilderkunst

Antwerpen telt vijf kerken waar barok en de leefwereld van Rubens volop aanwezig zijn. De Sint-Andrieskerk, Sint-Pauluskerk, Sint-Carolus Borromeuskerk, Sint-Jacobskerk en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal vormen samen een ongeëvenaard geheel van schone kunsten, inspiratie en verwondering.
Naast levendige parochiekerken zijn deze vijf kerken schatkamers van kunst en cultuurhistorisch erfgoed. Unieke getuigen van de barok in de Zuidelijke Nederlanden van het eind van de 16de tot het begin van de 18de eeuw. Wandel je deze in hoofdzaak gotische kerkgebouwen binnen dan tref je een onuitputtelijke schat van beeldende kunst in barokstijl aan. Anders dan musea zijn het niet zomaar verzamelplaatsen van kunstwerken, maar plekken waar meesterwerken te bewonderen zijn op dé plaats waarvoor ze eeuwen geleden werden besteld en ontworpen.
Voor wie meer wil weten over Peter Paul Rubens en zijn artistieke erfenis is een bezoek aan deze kerken een must.
Een kerkbezoek saai voor kinderen? Niet met de doe-blaadjes voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Ontdek samen met de kinderen op een speelse en leerrijke manier het kerkelijke erfgoed. Op die manier wordt een kerkbezoek een boeiende belevenis. De doe-blaadjes vind je gratis in elke kerk, je kan op ontdekkingstocht tijdens de openingsuren van de kerken. De blaadjes zijn ook beschikbaar in het Frans, Engels, Duits en Spaans

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Sint-Carolus Borromeuskerk
Hendrik Conscienceplein 6
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 november 2018 tot 31 maart 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Trefwoorden ook voor kinderen