U bent hier:

Beeldig Lommel 2019

Festival Meerdere kunstvormen

Uniek tweedaags Internationaal Levende Beeldenfestival met muziek en mobiele acts
12de editie
GRATIS toegang!
Hashtag #BeeldigLommel
PRAKTISCH

Het festival vindt plaats in het stadscentrum van Lommel op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni. U kunt de acts aan het werk zien tussen 14u00 en 17u00.

AANGENAME WANDELROUTE

Voor de veiligheid en het comfort van alle bezoekers is een vaste wandelroute voorzien in één richting langsheen alle acts. Onderweg kom je tal van verrassingen tegen. Volg het aangeduide festivalparcours, dat je via de verschillende invalswegen bereikt. Het parcours kan je een week voor het festival al raadplegen op de website.

SLOTHAPPENING

Van 17.15 tot 17.45 uur is een prachtige slothappening voorzien in het Prinses Astridpark, gelegen achter CC De Adelberg. Geniet van een dansante performance en zie alle artiesten samen verzameld!

PROGRAMMAFLYER

Een handige programmaflyer met overzicht van alle acts is gratis mee te nemen aan de verschillende invalswegen van het festivalparcours, op de evenementenparking, bij CC De Adelberg en Toerisme Lommel. Het programmaoverzicht is eveneens een week voor het festival te raadplegen op de website.

BELEVING

Veel artiesten nodigen uit om even stil te staan bij hun act. Op deze manier geniet je van een optimale beleving van hun performance. Geef kinderen en rolstoelgebruikers steeds de mogelijkheid om dichter bij de beelden te komen. Afgelopen editie kregen we bezoek van de VRT Nieuwsdienst, bekijk hier de reportage: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/17/welkom-in-de-wondere-wereld-van-de-levende-standbeelden/

HORECA & HANDELAARS

Het is gezellig vertoeven bij de vele horecazaken en hun terrassen in het centrum van Lommel. Sommige horecazaken verwennen je zelfs met een beeldig menu. Verschillende winkels zijn tevens op zondag geopend.

tvspecialisten.be • Sels TV KINDERPARK

Dankzij de ondersteuning van tvspecialisten wordt het Burgemeesterspark van Lommel omgetoverd tot een uniek levende beeldenpark, exclusief ingekleurd door kinderen.

PARKING & SHUTTLE

Tussen 13.00 en 19.30 uur rijden shuttlebussen van de evenementenparking naar het festivalparcours. De parking is voorzien aan het Kristalpark. Volg de bewegwijzering aan de N71. De shuttle zet je af aan een halte, meteen aan het festivalparcours.

TREIN & SHUTTLE

Op beide festivaldagen rijdt het toeristische treintje tussen Station Lommel en het festival. Vertrekuren station: 12.20 - 13.20 - 14.20 uur. Vertrekuren halte: 17.00 - 18.00 - 19.00 uur. Max. capaciteit per rit: 45 personen.

FIETSEN

Fietsen zijn niet toegelaten op het festivalparcours. Dit is erg onpraktisch, zowel voor jezelf als de medebezoekers. Er zijn 3 ruime fietsenparkings voorzien aan het festivalparcours.

TOEGANKELIJKHEID

De organisatie van Beeldig Lommel garandeert de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. Parking Mudakkers, vlak aan het festivalparcours, is uitsluitend gereserveerd voor mensen met een beperking. Check ook de website voor meer informatie over de begeleide festivalrondgang voor mensen met een beperking (zaterdag) en over de rondleidingen met audiodescriptie voor blinden en slechtzienden
(beide festivaldagen)!

MEER WETEN?

Je kan met al je vragen terecht op het festivalsecretariaat, gelegen in CC De Adelberg.
Adelbergpark 1
3920 LOMMEL

www.beeldiglommel.be
twitter.com/BeeldigLommel
beeldiglommel@lommel.be
T (+32) (0) 11 39 96 99

Beeldig Lommel is een organisatie van Stad Lommel, vertegenwoordigd door Cultuurcentrum De Adelberg, Toerisme Lommel en de Evenementendienst. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers, de medewerkers van de dienst stadswerken en de hulp- en veiligheidsdiensten van Lommel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stadscentrum
Dorp z/n
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 15 juni 2019 tot 16 juni 2019
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Stad Lommel
Contact beeldiglommel@lommel.be
011399600, 011399699
Links
Trefwoorden ook voor kinderen, TipsvanVlieg