U bent hier:

Belgisch Stripcentrum

8 beoordelingen

Tentoonstelling Grafiek

Op meer dan vierduizend m² brengt het Belgisch Stripcentrum alles samen wat te maken heeft met het stripverhaal. Je ziet de weg die een stripverhaal aflegt voor het in de winkelrekken terechtkomt en je leert meer over de grootste Belgische striphelden. Lucky Luke, Kuifje, Bollie en Billie, De Smurfen, Suske en Wiske,... Ze zijn allemaal van de partij!
PERMANENTE COLLECTIE
Het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal herbergt verschillende permanente tentoonstellingen waarin elk deel van het stripverhaal een plaats krijgt: 'het uitstalraam van de verbeelding' gaat over de pioniers van het Belgische stripverhaal. 'Bij de wieg van een strip' toont de zware weg die een striptekenaar moet afleggen vooraleer hij zijn creatief product gedrukt en in de winkels ziet. De 'Gallery' laat hedendaagse strips zien. De 'Saint-Roch zaal' tot slot, is de schatkamer van het centrum en toont originele manuscripten.

GESCHIEDENIS VAN HET GEBOUW
Victor Horta was de architect van dit gebouw. Ontdek de geschiedenis van het gebouw in de Victor Horta-ruimte. Deze ligt op het gelijkvloers en is gratis toegankelijk. Aan de hand van de geschiedenis van het warenhuis Waucquez, brengt deze ruimte hommage aan de grote architect en meester van de art nouveau. Je vindt er ook een steen van een paar ton, die nog een laatste overblijfsel is van het befaamde Volkshuis", meesterwerk van Horta dat niet meer bestaat.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Het Stripcentrum
Zandstraat 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Maandag - zondag van10:00tot18:00
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kinderen tot en met 11 jaar: 3,50 €
€ 10,0
Contact visit@stripmuseum.be
02/2191980
Trefwoorden ook voor kinderen