U bent hier:

Bes en Mol - Red de orgelelfjes!

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Gezinsvoorstelling ‘Bes en Mol – Red de orgelelfjes’, geschreven en gespeeld door Kristien Steegmans en Veerle Holsteyns (actrices en leerkrachten woord aan de academie Genk). De muziek van de voorstelling werd geschreven door Denis Roosen, ‘het jubellied’ door Peter Noten. Deze voorstelling richt zich naar kinderen en duurt 45 min.
Een meneer Orgel die ongelukkig en boos is.
Niemand begrijpt hem. Hij voelt zich eenzaam want hij wordt niet zo vaak meer bespeeld. Mensen kennen hem niet meer. Vroeger stond hij elke week in het midden van de belangstelling, in een kerk die barstensvol zat. 'In den tijd van johan sebastiaan was dat toch anders, zenne.’

In zo’n orgel wonen orgelelfjes. ‘Bes en Mol’.
Doordat er te weinig gespeeld wordt, verliezen zij hun muzikaliteit en vervelen ze zich. Uit verveling zijn ze dan maar beginnen rappen, dat is o zo leuk. Het orgel werd hier heel boos vanen heeft ze buiten gejaagd, en beweert dat ze vals zongen. Ze zijn nu clochards, daklozen, vluchtelingen, sans papiers, sans tuyaux.

Om het orgel gunstig te stemmen, beweren ze dat ze een verrassingsfeest voor hem wilden bouwen, ter ere van zijn verjaardag. Dit is natuurlijk een leugentje om bestwil. Immers, ze mogen er pas terug in als ze weer juist zingen, op de toon en niet eronder. Ze vragen de kinderen om hulp.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Lambertuskerk Ekeren
Markt zn
2180 Ekeren

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 9 oktober 2016
Prijs
Basisprijs: € 10; - 18 jaar: € 0
€ 10,0
Reservaties
Trefwoorden UitKalender_activiteiten_incl_permanenteactiviteiten