U bent hier:

Bezoek Texture, museum van vlas en textiel

Tentoonstelling Erfgoed

Texture vertelt over de linnen- en vlasnijverheid. Een verhaal met heel sterke wortels dat getuigt van straf vak- en ondernemerschap, van gedurfde innovatie en wendbaarheid en van zichzelf voortdurend heruitvinden.
In drie kamers, ingericht in een authentiek vlasverzendhuis (1912), ontdek je de revolutionaire ontwikkeling die de vlasnijverheid in deze streek teweeg bracht. Het verleden zal je verrassen maar de verhalen van vandaag en morgen zullen je verbazen en inspireren.

Al eeuwenlang is Vlaanderen befaamd om zijn textiel. Linnen speelt hierin een glansrol! Vroeger waren luxeproducten als kant en damast erg in trek bij de adel en burgerij. Het basislinnen dat in de regio massaal geweven werd, was bestemd voor dagelijks gebruik. Langs de Leieboorden groeide een industrie die de wereld veroverde: de vlasbewerking. Nog altijd is ‘Courtrai flax’ een topkwaliteitsproduct dat internationaal gekend en gegeerd is.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Noordstraat 28
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 6,00 €; Kortingstarief: 4,00 €; Kinderen -12: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 6,0
Reservaties
Organisatie TEXTURE - Museum over Leie en Vlas
Contact texture@kortrijk.be
056 27 74 70
Trefwoorden museumpassmusees, museumpas, jongerentip, ook voor kinderen, OpnieuwOpen, bevestigd2020, bevestigd2021