U bent hier:

C-mine Familiedag

+ 6 jaar

Tijdens een C-mine familiedag kan je kijken en doen, spelen en ontdekken. Op het programma staan theater, dans, muziek, installaties en workshops voor de hele familie.

Alfredo Zinola & Maxwell McCarthy (Italië/Duitsland)
Party

14 en 17 uur
Voor iedereen vanaf 6 jaar

Feestbeesten, dit is voor jullie! Luister je graag naar muziek? Kan je onmogelijk blijven stilzitten wanneer je je favoriete liedje hoort? Oefen je soms de bijhorende danspasjes uit de videoclip?
‘Party’ is een wervelende voorstelling waarbij de kinderen en de acteurs samen dansen.
Voor één keertje ben je niet het publiek, maar ben je het feestje. 
Wij brengen de DJ mee, de lichten, de muziek en enkele verrassingen. Jij moet gewoon jezelf zijn, je dancing shoes aantrekken én je feestticket reserveren, uiteraard.


Tout Petit
Luid

13 uur
Voor iedereen vanaf 3 jaar

‘Luid’ is een swingende voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Op de scène staat een grote geluidsinstallatie, als een enorm instrument. Twee vrouwen bespelen dit instrument. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Vingers, tenen, billen. ‘Luid’ is een woordeloze dansvoorstelling van Tout Petit, al eerder in C-mine te gast met de heerlijke voorstellingen ‘Licht’ en ‘Schots en scheef’. Aan het eind van de voorstelling kunnen kinderen en ouders zelf nog even spelen en experimenten met de geluidsinstallaties.


De Veerman
Architelier – samen stad maken

doorlopend van 14 tot 17 uur
Voor iedereen vanaf 9 jaar

Hoe zou de stad er uit zien als jij hem samen met anderen vanuit het niets mag bedenken? We vertrekken vanuit een wit blad en bedenken samen hoe deze lege ruimte kan omgevormd worden tot een ideale leefomgeving. We zetten gebouwen neer, tekenen parken en straten, wandelen van huis naar school of het werk en ontdekken onderweg wat we nodig hebben en hoe we ons verplaatsen. Door blokken te verschuiven en met elkaar te praten ontstaat zo stapje per stapje een wereld waarin wij samen zouden willen leven.

Architelier is een tool ontwikkeld door De Veerman om samen met kinderen en volwassenen na te denken over stadsontwikkeling.


presentatie Academie Genk
Ukelila project
12u30
gratis voor iedereen


Artforum
DRUK
doorlopend van 13 tot 17 uur
gratis voor iedereen vanaf 6 jaar

Wil je graag DRUK doen op onze familiedag? Topplan! Kom dan postkaartjes en affiches drukken met deze installatie. Deze bestaat uit 2 kasten op wieltjes waar al het nodige drukmateriaal in zit (2 persen, lettersets, inkt, schorten, papier, inspirerende boeken en nog veel meer).

Kunstoppad²
Kunst in Zicht
doorlopend van 13 tot 17 uur
gratis voor iedereen vanaf 6 jaar

Uit herkenbaren vormen, kleuren en materialen onstaat er een nieuwe wereld. Tijdens Kunstoppad gaan we op reis met een beeldend- en videokunstwerk van Tinka Pittoors. De sculpturale wereld die Pittoors creëert wordt gekenmerkt door het spel van herkenbare vormen, kleuren en materialen die ze telkens op een andere manier ordent en met elkaar verbindt. Daardoor ontstaan er telkens weer nieuwe surrealistische “mini-Tinka-universumpjes” die weer nieuwe verhalen oproepen.


MAPP
AlexP

doorlopend van 13 tot 17 uur
gratis voor iedereen

MAPP is een mobiele videomapping die ik in eerste instantie gemaakt heb om direct op objecten en gebouwen in de openbare ruimte te kunnen mappen. De mobiele installatie waar vanaf gebeamd wordt kan zijn omgeving scannen en daarna op diezelfde omgeving direct een videomapping laten zien. Later zijn we de installatie ook gaan gebruiken om personen te "scannen".


Bazart
Frottage
doorlopend van 13 tot 17 uur
gratis voor iedereen

BAZART. Een jeugdbeweging waar je speelt met kunst, cultuur en kilo’s plezier! Iedere zaterdagnamiddag van 14u tot 17u spelen verschillende leeftijdsgroepen met, rond, in, onder en over kunst en erfgoed. De stad is onze uitvalsbasis en inspiratiebron. Er zijn begeleidersweekends, deelnemersweekends en in de zomer is er een kamp. BAZART is er in: Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Mechelen en Turnhout.


Curieuze constructies
Mooss
doorlopend van 14 tot 17 uur
gratis voor iedereen

Je start met een lege ‘mast’. Met metalen kleerhangers bouw je een hele constructie, die je met allerlei materiaal kan aankleden. Door tekst en tegenstellingen toe te voegen, maak je, samen met andere deelnemers, je eigen 3D-kunstwerk. Je kan eventjes mee doen, je kan ook lange tijd blijven. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je mee komt doen!”


XL-tekeningen
Mooss
doorlopend van 14 tot 17 uur
gratis voor iedereen

Alle kleine en grote kunstenaars helpen mee aan een enorme tekening. Je begint ergens met een kleine tekening, iemand anders knoopt aan met een volgend stukje en stilletjesaan groeit het kunstwerk uit naar een XL - formaat. We inspireren ons op andere tekenkunstenaars. Je mag met verschillende tekenmaterialen experimenteren en je helemaal uitleven in vorm en kleur. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je mee komt doen.


Workshop Plutomobiel
Halsoverkop vzw

Doorlopend van 13 tot 17 uur
gratis voor iedereen

Plutomobiel is een kunstproject voor kinderen. Een bakfiets rijdt naar Genkse pleintjes waar kinderen buiten spelen. Kunstdocenten begeleiden kunstzinnige en speelse activiteiten met de kinderen. Vandaag blijft de Plutomobiel lekker binnen. Kom meedoen met de Pluto-workshop.

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 17 maart 2019
Leeftijd 6+
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Contact tickets@genk.be
Links
Trefwoorden visitlimburg