U bent hier:

Cinderella, het magische sprookje

Theatervoorstelling Musical

Nu als Vlaams muzikaal familiespektakel!
Blink je beste glazen schoeisel en pompoenkoets op, Music Hall nodigt het hele gezin uit van 19 tot 30 december 2019 in Stadsschouwburg Antwerpen en van 2 tot 5 januari 2020 in Capitole Gent voor een sublieme show! Cinderella is een Vlaams muzikaal spektakel waarbij 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven.
Een vernieuwende coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, met liefde als hoofdpersonage.
Geen muis, kleuter of hoogbejaarde die het verhaal van Assepoester, of Cinderella, nog nooit gehoord heeft. De Disney-versie uit 1950 van het geliefde Charles Perrault-sprookje is de hedendaagse standaard, de Hollywoodremake uit 2015 een succesvolle herinterpretatie.

Maar zo zag je Assepoester nog nooit: creatief producent Geert Allaert en Music Hall presenteren een vernieuwende versie van het originele verhaal met interactieve videomuren waarin actiescènes en decors samenvloeien. Als arme Assepoester haar zorgen neerpent, kan je haar dagboek in aquarel-stijl op het scherm volgen alsof Anton Pieck de verfborstel vastheeft.

De enscenering is adembenemend: ga volledig op in de grandeur van het koninklijk paleis, verken een lieflijk huisje in de natuur en proef de decadentie die de boze stiefmoeder en haar valse dochters meebrengen.

De originele composities van muziekveteraan Matt Dunkley smelten samen met de vlotte regie van Christophe Ameye en doen je elke emotie dubbel zo intens beleven. De choreografie van Laurent Flament en zijn meer dan 20 dansers tillen het verhaal op alle vlakken naar een hogere dimensie met alles van moderne en klassieke dansstijlen tot breakdancers en zelfs engelachtige ‘aerial’ luchtacrobaten. Het recept voor een betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende voorstelling.

HET VERHAAL

Kleine Ella leeft zonder zorgen tot ze plots haar mama Emily verliest. Wanneer haar vader George uiteindelijk hertrouwt, verwelkomt ze haar stiefmoeder en de verwaande zusjes Anastasia en Drisella met open armen – zo zou Ella’s moeder het gewild hebben.

Maar stiefmama wilt een luxeleventje en kan de brave Ella niet luchten. Als vader George ook ineens overlijdt toont haar nieuwe ‘familie’ hun ware aard en wordt Ella als dienstmeid ingezet.

Wanneer ze op een dag een knappe onbekende ontmoet in het bos, neemt ze haar lot zelf in handen. Wat daarop volgt is een wervelwind van magie en make-overs, prinsen en prinsessen, transformerende tijdstippen, innerlijke kracht en één verloren muiltje. Liefde is sterker dan haat.

Cinderella is een uniek gezinsspektakel dat alle traditionele elementen van je favoriete sprookjes met een welgemikte bibbidi-bobbidi-boo omtovert tot een moderne, hartverwarmende show.

Info

Waar Capitole Gent
Graaf van Vlaanderenplein 5
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 2 januari 2020 tot 5 januari 2020
Prijs
Basistarief: 29,00 €; Categorie 3: 39,00 €; Categorie 2: 49,00 €; Categorie 1: 59,00 €; Golden seats: 69,00 €
€ 29,0
Organisatie Music Hall
Links
Trefwoorden spektakel, sprookje, Assepoester, cinderella, ook voor kinderen, Een waar muzikaal spektakel