U bent hier:

Circus

1 beoordeling

Thema of pretpark Circus

Op ‘Het Circusplein’ is iedereen circusartiest. Je kan er spelletjes spelen of circustrucs leren. Je kan er rondrijden op knotsgekke fietsen en er speelt een acrobatische circusact. Clown of acrobaat, iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis. Kom langs voor een leuke speelnamiddag.
13.00 tot 17.30 uu

Op ‘Het Circusplein’ is iedereen circusartiest. Je kan er verschillende spelletjes spelen of circustrucs leren. Je kan er rondrijden op knotsgekke fietsen en er speelt een acrobatische circusact. Je kan je uitleven op een muzikaal springkasteel, er zijn verhalenvertellers en de knotsgekke HOP FROG Fanfare maakt het feest compleet!


Clown of acrobaat, jong of oud, iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis. ‘Het Circusplein’ krijgt deze keer bezoek van BIG BANG BUURT, een mini-versie van het BIG BANG Festival, een avontuurlijk muziekfestival voor kinderen.

Kinderen van de Merksemse Muziekacademie zorgen voor de muzikale aftrap om 13 uur.
Om 14 uur en 16.30 speelt de hoofdact Peek-a-Boo. Onvergetelijk straattheater vol energie, emotie, humor en acrobatie.
Doorlopend speel je speeltjes, leer je circustrucs, ...

HOP FROG Fanfare
Twee percussionisten en zeven blazers trakteren het publiek op een aanstekelijke mix van eigen composities, wervelende improvisaties en hilarische interacties. De muzikanten bewegen zich tussen het publiek en betoveren jong en oud. Dansen is toegestaan!
HOP FROG Fanfare zijn Tim Coenen (basdrum), Tijl Piryns (snaredrum), Glen De Jonghe (souzafoon & trombone), Loes Minnebo (trombone), Bert Bernaerts (trompet), Mario Conjaerts (trompet), Koen Bollen (sopraansax), Peppi Pepermans (altsax) en Hanne Debacker (baritonsax).

HOPPESLOT
Waag je aan een ritmische sprong op het Hoppeslot: het enige echte BIG BANG springkasteel! Op het Hoppeslot spring je niet zomaar in het wilde weg: choreografe Eileen van Os deelt springinstructies uit en neemt je mee op een bouncy bewegingsparcours. Een jazzband, onder leiding van top-percussionisten Tijl Piryns (HOP FROG Fanfare) en Simon Segers (De Beren Gieren), leest de springende kinderen als een levende partituur en voorziet hun sprongen van een welgeplaatste ritmische en muzikale soundtrack. Een dans om niet te ontspringen!SCUMEDIA LAB
In het SCUMEDIA LAB, begeleid door SCUM STUDIOS, gaan we op een speelse, creatieve en verrijkende manier dieper in op de beleving voor en achter de camera. Je kan er kennismaken en experimenteren met allerlei audiovisuele technieken en nieuwe media, zelfs de smartphone kan gebruikt worden om je creatief uit te drukken. Misschien schuilt er wel een geboren BIG BANG festivalreporter in jou? Kom langs, en zoek het uit!

 

BIG BANG BUURT is een initiatief van Zonzo Compagnie met de steun van Vlaanderen en Stad Antwerpen

Info

Waar Kroonplein

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 9 juni 2019
Prijs gratis
Organisatie cultuurcentrum Merksem
Links
Trefwoorden ook voor kinderen