U bent hier:

CIRKL-labo: Sneakpeeks

+ 6 jaar

Festival Circus

Cultuurcentrum 30CC ondersteunt vernieuwend circus en schenkt gevestigde en opkomende circusartiesten ruimte voor onderzoek, repetities, masterclasses en creatieperiodes in de Predikherenkerk.
Tijdens CIRKL krijg je toegang tot deze broedplaats van nieuw circus in Leuven. Je ontdekt er het circus van de toekomst in drie exclusieve sneakpeeks van voorstellingen in creatiefase.

Brace for Impact - Knot on Hands

In Brace for impact gaan drie acrobaten op zoek naar de grenzen van het evenwicht. Meer specifiek naar het moment van het vallen. Het moment waarop het evenwicht zover overhelt dat de val onvermijdelijk is. Maar ze tonen ook dat je door samen te werken het gevaar van een val kan ontlopen.

Knot on Hands is het afstudeerproject van drie studenten van de circushogeschool Codarts in Rotterdam met Leuvenaar Tijs Bastiaens (ex-Cirkus in Beweging en ex-circushumaniora) onder begeleiding van de Leuvense circusmaker Hanna Mampuys. De artiesten van Knot on Hands streven naar een organische vorm van partneracrobatie. Ze zoeken een dynamisch eerder dan een statisch evenwicht. Alleen dan kunnen ze bewegen in een flow.

Common Ground

Common Ground is een nieuw collectief van zes professionele circusartiesten met een internationale reputatie. Samen zijn ze meer - veel meer - dan de som van de individuen. Voor hun eerste voorstelling werkte Common Ground drie weken in de Leuvense Predikherenkerk. Het resultaat van die creatieperiode kan je bekijken tijdens hun sneakpeek op CIRKL.

Carrying my Father - THERE THERE Company
Tijdens CIRKL biedt THERE THERE Company een exclusieve kijk op het creatieproces van Carrying my father, een nieuwe voorstelling die in maart 2020 in Leuven in première gaat. Deze sneakpeek is het resultaat van een artistiek onderzoek dat voorafgaat aan het uitwerken van deze nieuwe productie.

Net zoals de zoon jaren geleden werd gedragen door de vader, wordt de vader nu gedragen door de zoon. Verwacht een bijzondere, ingetogen getuigenis. Een fysiek duet tussen vader en zoon.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Predikherenkerk
Onze Lieve Vrouw straat
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 18 mei 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Organisatie 30CC en Cirkus in Beweging
Trefwoorden CIRKL, Circusfestival, Leuven, TipsvanVlieg