U bent hier:

Club Véro'n'ik - AFGELAST

+ 8 jaar

Cursus of workshop Creativiteit

Collage, bricolage! Handvaardigheid is de nieuwe rage! Ben je tussen 8 en 12 jaar oud? Heb je handige vingers en ben je een tikkeltje curieus? Twijfel geen seconde langer en maak je lid van Club Véro’n’ik! De enige echte hippe handvaardigheidsclub in Dilbeek en omstreken.
Elke eerste zaterdag van de maand gaan we creatief aan de slag. Inspiratie halen we uit de talrijk aanwezige boeken. We laten ons leiden door de seizoenen en de tijd van het jaar. Groene vingers, vuile vingers, creatieve vingers, timmervingers, handige vingers,… en andere dinges.

7 maart: mmmmmmaart = jeugdboekenmaand! deze keer helemaal in het teken van de Kunst. Vandaar dat we ons helemaal onderdompelen in het werk van kunstenaars met een M. Mondriaan, Matisse, Magritte, Munch, Manet, Monet, Mucha, Modigliani, Michelangelo, Miro. Mmmmm, we laten ons door hun werk inspireren bij het maken van meerkleurige glasramen. Laat nu de zon maar schijnen!

4 april: Aha! Assemblage met recyclage! We laten de aprilse grillen voor wat ze waard zijn en bricoleren onze eigen creatieve knikkerbaan. Diverse reeds eerder gebruikte materialen verwerken en verbouwen we tot eennknikkerbaan. Zo assembleren we een eigenzinnig en uitdagend parcours voor onze geliefde glazen bollen. Let’s rock & roll!

9 mei: Moederdag in zicht, kadootjestijd! We gaan aan de slag met en in moedertje natuur om daarmee onze mama’s te verrassen. Samen met Martine tuinieren we en zetten de natuur naar onze hand. We ontdekken en verkennen de edele kunst van het bloemschikken en 1,2,3, surprise. Voor onze allerliefste mama van je lieve schat. Tadaa!

6 juni: Tijd voor een experiment. Testjes, proefjes, knallers en sissers. Treed vandaag binnen in de wonder wereld van ons laboratorium. We onderzoeken de natuurwetten en nemen ze letterlijk onder de loep. Mixen, shaken, roeren en waarom ook niet, proeven. Zo herschikken we vandaag wat dingen. En dan morgen verder reflecteren en proberen op de familiedag experiment.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek De Wolfsput
D’Arconatistraat 1
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 7 maart 2020 tot 6 juni 2020
Leeftijd 8+
Reservaties
Organisatie Westrand - Cultuurcentrum Dilbeek
Trefwoorden Wolfsput1700, BibliotheekDeWolfsput, CC Westrand