U bent hier:

Coderdojo in de bib

+ 7 jaar

Bij CoderDojo kunnen meisjes en jongens van 7 t/m 18 jaar op een ‘coole’ manier leren programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen,…
Onze coders bouwen super leuke projecten en zijn daarom het voorbeeld bij uitstek dat technologie tof kan zijn. CoderDojo heeft daarom maar één regel: "Above all: be cool!".

Deelname is gratis. Wij voorzien voor de deelnemers een drankje , maar denk zelf ook even aan iets lekkers voor je zoon of dochter.

We vragen alle deelnemers om zelf een laptop mee te nemen. Indien je dit niet kan voorzien laat het dan zeker even weten, dan proberen wij een alternatief te regelen.

Om 12.15u willen we de deelnemers de mogelijkheid bieden om hun ouders te tonen wat ze gebouwd hebben, dus wees niet verlegen en kom even kijken ;-)

Dus even de Praktische zaken op een rijtje :

-We starten om 10u00 en eindigen rond 12u30.
-Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven is noodzakelijk. Na de inschrijving krijg je een toegangsticket via mail. Heb je deze mail niet ontvangen, contacteer ons dan via diest@coderdojobelgium.be, dan kijken we het na.
-Ben je ingeschreven, maar kan je toch niet komen? Stuur een mailtje naar diest@coderdojobelgium.be zodat we je plaats kunnen vrijgeven aan iemand anders. Niets laten weten = niet cool! Kom je niet opdagen zonder te verwittigen, dan verhuis je naar de wachtlijst...
-Er wordt een pauze voorzien - wij voorzien water en sap. Drinkt je zoon of dochter graag iets anders of eten ze ook graag een koekje of wat fruit, vergeet dit dan zeker niet mee te geven.
-Mocht het volzet zijn, kan je registreren op de wachtlijst.
Ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar dienen wel steeds contacteerbaar te zijn. Dus contactgegevens doorgeven is een must.
-Breng zeker een laptop mee. Heb je zelf geen laptop, dan kan je er misschien een lenen van je broer, ouders, familie, ... We hebben enkele reservelaptops. Wij zorgen voor de nodige programmeersoftware.
-Voor sommige zaken is het handig dat de kinderen een login kunnen aanmaken en hebben ze een e-mail adres nodig. Als ze dit hebben, maar zelf nog niet kennen of het paswoord niet weten, geef het dan aub even door of schrijf het op een post-it die je op hun laptop plakt.
-Wees op tijd om je kinderen op te halen! Coderdojo coaches zijn allemaal vrijwilligers die dit voor jouw kinderen doen. Respecteer hun inzet en hun tijd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Stedelijke Openbare Bibliotheek Diest
Grauwzustersstraat, 10
3290 Diest

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 december 2019 tot 7 juni 2020
Leeftijd 7+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties Inschrijven Inschrijven
  • http://www.coderdojobelgium.be, https://www.eventbrite.co.uk/e/registratie-coderdojo-diest-7-oktober-2018-49773139801
Contact diest@coderdojobelgium.be
Trefwoorden bibdiest, vliegsz