U bent hier:

CoderDojo - programmeren voor kinderen en jongeren

+ 8 jaar

Wat is het?
CoderDojo organiseert workshops, "Dojo's" genoemd. Op die Dojo's leren meisjes en jongens programmeren en spelletjes ontwikkelen enzovoort. Ze ontmoeten gelijkgestemde deelnemers en laten elkaar zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke, keigezellige en megatoffe leerervaring. Dojo's zijn géén lessen, kinderen gaan zelf aan de slag en worden begeleid door vrijwilligers.
Scratch
We starten met het Scratch. Dit programma maakt het gemakkelijk om de logica van het programmeren te begrijpen door zijn speelse presentatie. Je kan er allerlei games en verhaaltjes mee maken: ideaal om je creativiteit los te laten! Voor het Scratch-traject heb je geen voorkennis nodig.

Lego Mindstorms en arduino’s
Gevorderde deelnemers kunnen aan de slag met Lego Mindstorms en arduino’s.

Praktisch
Deelnemen kan tussen 8 en 18 jaar, kinderen jonger dan 12 jaar worden begeleid door een van de ouders. Een eigen laptop is aangewezen. Heb je echt geen laptop, geef dit aan bij de inschrijving en dan proberen we een draagbare computer te voorzien.

INSCHRIJVEN IS VERPLICHT en kan enkel via www.eventbrite.com. Ondervind je problemen bij het inschrijven, geef ons zeker een seintje via bibliotheek@gavere.be

Beperkt aantal plaatsen!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bibliotheek Gavere
Kasteeldreef 48, 9890 Gavere
9890 Gavere

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 28 september 2019 tot 25 april 2020
Leeftijd 8+
Contact bibliotheek@gavere.be
09 384 55 19