U bent hier:

Concert Bain Musical

+ 3 jaar

Concert Jazz en blues

Lester’s Blues ontleent zijn naam aan één van de meest bitterzoete nummers van saxofonist Lester Young, de grootste stylist die de jazz -vermoedelijk- gekend heeft. Lester’s Blues wil de muziek, stijl, sfeer en moeiteloze swing van die tijd benaderen. Hierdoor laten ze zich inspireren door de jaren dertig small band’ opnames van Count Basie en zijn alumni.
De groep begon zijn bestaan in 2016, tachtig jaar nadat Lester Young op 27-jarige leeftijd zijn wereldschokkende opnamedebuut had. Sindsdien speelde Lester’s Blues op vele jazz en lindy-hop festivals en namen ze hun eerste album Red Label: Hommage to Lester Young & the Basie-Ites’ op in maart van 2018.
Het septet is samengesteld zoals sommige groepen die The Count’ in die tijd hadden: een vierdelige ritmesectie met piano en gitaar en daarnaast ook drie blazers. Dit zijn toonaangevende Belgische en Nederlandse ervaren jazz- en swingmuzikanten waarvan elk zijn sporen verdiend heeft doorheen het jarenlange concerteren en oefenen. Deze zeven staan gegarandeerd borg voor een wild feestje!

Gesproken talen : Nederlands

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Kroon
J.B. Vandendrieschstr. 19
1082 Sint-Agatha-Berchem

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 27 maart 2020
Leeftijd 3+
Prijs
Basistarief: 10,00 €
€ 10,0
Organisatie GC De Kroon
Contact dekroon@vgc.be
Links
Trefwoorden Senioren