U bent hier:

De Brielmeersen

25 beoordelingen

Het 40 ha grote natuur- en recreatiedomein De Brielmeersen bevindt zich tussen de Leie en het Schipdonkkanaal in het centrum van Deinze. Je hebt er een ruim aanbod aan wandelpaden, siervijver, dierenpark, beeldenpark met ligweide, jachthaven,… Kinderen kunnen zich volop uitleven op het speelplein, terwijl vader en moeder een oogje in het zeil houden vanop het terras van de Laakmeershoeve.
Een greep uit het aanbod:

RECREATIE
Heb je zin in een gezellige picknick of wil je rustig vertoeven in een aangename omgeving, kom dan zeker naar ons beeldenpark. Het beeldenpark is een terrein van 3,5 hectare waar gemiddeld 50 beelden tentoongesteld staan. De verzameling is zeer variërend door het geregeld wisselen van beelden.

Voor een ontspannende namiddag minigolf of een wedstrijdje met familie en vrienden je kan steeds terecht op ons minigolfterrein. Met 18 banen in kunstgras kun je jouw kunstjes al eens tonen. Voor slechts 4 euro per persoon kun je een balletje komen slaan. Kaarten en materiaal zijn te verkrijgen in de cafetaria "Laakmeershoeve".

Deinze werd in 2008 laureaat van de wedstrijd Groene gemeente door de aanleg van verschillende thematuinen. Deze hebben een educatief doel en zullen je verbazen met niet-alledaagse kruiden en planten. Er is een kruidentuin, een rozentuin, een waterspeeltuin, een heksentuin, en zo veel meer.

VOOR KINDEREN
De niet te missen plaats voor de kinderen is natuurlijk het speelplein. Een plaats waar je kan ravotten, plezier maken, vriendjes maken en nog zoveel meer. Met meer dan 40 speeltuigen is de speeltuin de ideale plaats om al je energie kwijt te geraken. Leef je uit op de glijbanen, schommels, wipplanken, klimtorens, En dit alles terwijl de ouders rustig op het terras kunnen zitten genieten van hun kapoenen.

Ook het dierenpark zal kinderen kunnen boeien. Naast een visaquarium zijn er ook vogelkooien, vossenholen, herten, reeën, pauwen, paarden, geiten, schapen, enz... In de vogelkooien krijg je naast inheemse ook de grootste Europese uilen te zien.

Het 60 m lange en 36 m brede doolhof tot slot, zorgt voor plezier bij jong en oud. Laat je verrassen door de uit bamboe gemaakte gangen en probeer de uitgang te vinden. Je kan je laten leiden door aanwijzingen die gegeven worden vanuit de uitkijktoren, maar ben je zeker dat ze je niet op het verkeerde pad sturen?
Ben je de weg kwijt en zie je het allemaal niet meer zitten, dan kun je ontsnappen via een loopbrug in de centraal gelegen uitkijktoren.

SPORTIEF AANBOD
Er is op het recreatiedomein een groot aanbod voor alle sportievelingen. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen hier aan de slag. Met atletiek, basketbal, beachvolley, fit-o-meter, petanque, tennis,...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Provinciaal domein De Brielmeersen
Stadionlaan 1
9800 Deinze

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Prijs gratis
Contact adelin.haelvoet@oost-vlaanderen.be
+32 9 3808737
Links
Trefwoorden ook voor kinderen, Buitenspeeltuin