U bent hier:

De kartuizers in de jaren stillekes (familiezoektocht)

+ 5 jaar

Kom en ontdek deze zomer de kartuizersite in Lierde. Wat blijft er nog over van het klooster uit de 14de eeuw? Waren de kartuizers echt héél stil? Samen met het gezin leer je meer over dit klooster, vroeger en nu. Via verschillende opdrachten leer je deze mooie plek kennen. Neem mee: ogen, oren, hersenen, schrijfhand en je speurneus. De rest komt van zelf.
Het is niet omdat de kartuizers in stilte leefden, zoals de titel doet vermoeden, dat je als bezoeker ook deze regel moet volgen. Je mag in alle rust op de kartuizersite flaneren zonder je druk te maken over de decibels 😉. De kartuizersite is autoluw: het is er rustig en aangenaam vertoeven maar nu en dan kan er wel een wagen voorbij rijden.

Deelnameformulieren en plan zijn te verkrijgen in de bib en ook downloadbaar op www.lierde.be. Indien de bib gesloten is, zal het bord aantonen waar je deelnameformulieren kan vinden.

Deze zoektocht is een samenwerking tussen de Provincie Oost-Vlaanderen en de bibliotheek van Lierde. Op basis van het project Erfgoedredders met het 4de leerjaar van De Kei hebben we deze zoektocht gemaakt.

De kartuizersite bevindt zich ook langs één van de uitgestippelde routes van de Vlaamse Meesters in Situ in de Vlaamse Ardennen https://www.vlaamsemeestersinsitu.be/nl/node/149.

Afstand: alle opdrachtjes bevinden zich op de site zelf
Duur: minimum 45 min. maar het risico op een gezellige uitloper is bestaand
Kostprijs: gratis en wie wil kan meedingen naar een prijs
Toegankelijkheid: elk uur van de dag, enkel de opdracht in de kerk kan alleen tijdens de openingsuren (10u tem 18u) van de kerk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Bibliotheek Lierde
Kartuizerstraat 4
9570 Lierde

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 30 juni 2019 tot 30 september 2019
Leeftijd 5+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Provincie Oost-Vlaanderen
Contact bibliotheek@lierde.be
055 42 84 34
Trefwoorden POV, OVGRAT, geocoaching, geocache, lierde, landelijk, kartuizer, Kartuizers, rustig, gezellig, picknick, lazysunday, Vlaamse Ardennen, Buiten, spelen