U bent hier:

De Sage van de Eenhoorn: een magisch middeleeuws familiespektakel

Verwacht je aan spektakel, middeleeuwse uitdagingen, creatieve workshops en sprankelende voorstellingen! Wil je dansen als een schone jonkvrouw of weet je zeker dat er geen koenere ridder bestaat dan jij? Verleg je grenzen en ‘doe’ de middeleeuwen: ringsteken, spitsroede lopen, waskaarsen maken, eenhoorn-handpoppen of een ridderhelmen knutselen. Vandaag ben jij de middeleeuwer in actie!
Beleef de zesde editie van het middeleeuwse familiespektakel de Sage van de Eenhoorn!

Klaar voor een onvergetelijke dag met de hele familie? De Sage van de Eenhoorn flitst je terug in de tijd. Verwacht je aan een riddertoernooi met spectaculaire bekwaamheidsproeven. Geniet van theater en interactieve voorstellingen. Troubadours, acrobaten, een goochelaar en nar dompelen je helemaal onder in de middeleeuwse sfeer.

De magie van het festival zit ‘m in de mix van activiteiten, workshops, theater, muziek en voorleessessies en dat allemaal voor kinderen van elke leeftijd, verspreid over de hele site. Alleen al de historische site, die zo omvangrijk is dat je de omgeving vergeet, geeft je het gevoel even in een andere tijd te zijn. De hele site ademt, tot in de kleinste details, de sfeer van de middeleeuwen.

En daar hoort natuurlijk ook middeleeuws lekkers bij. Als je even wil bekomen, kan je genieten op een zonnig terras of in de Paardenstallen. Verfrissende drankjes en middeleeuwse lekkernijen staan voor je klaar. Grote kinderen kunnen genieten van de karaktervolle abdijbieren: Herkenrode Tripel en Herkenrode Bruin. Schol!

Er zijn al activiteiten voor kinderen van 3 jaar!
Kijk op www.desage.be voor kortingstarieven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Abdijsite Herkenrode
Herkenrodeabdij 4
3500 Hasselt

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 20 mei 2018
Prijs
•Kinderen t.e.m. 5 jaar: gratis•Kinderen van 6 t.e.m. 12 jaar: € 6 / € 5*•Volwassenen: € 9 / € 8*•Gezinsticket voor 2 volwassen en bijhorende kinderen: € 25 / € 20* * Korting geldig voor:•houders Uitpas Hasselt op vertoon van Uitpas aan de inkom•leden vtbKultuur op vertoon van hun lidkaart aan de inkom•Leden van de Gezinsbond betalen het gewone tarief en krijgen ter plaatse aan de stand van de Gezinsbond hun spaarkorting in hun online portemonnee
€ 6,0
Reservaties
Organisatie Abdijsite Herkenrode vzw
Trefwoorden wijers, 'UitpasHasselt', 'toerisme'