U bent hier:

De Schatten van Vlieg in het Museum van de Speelkaart

+ 6 jaar

6 beoordelingen

Een drukvorm ziet er niet hetzelfde uit als een afdruk. Soms zie je beter door te voelen. Voor een keertje mag dat in het Nationaal Museum van de Speelkaart! In de verschillende voeldozen doorheen het museum maken we je nieuwsgierig. Wat staat er afgebeeld, wat staat er geschreven? Als je het kunt raden, dan vind je misschien de weg naar de schatkist van Vlieg.
Laat je tijdens de zoektocht ook verbazen door de indrukwekkende machines. Naast pareltjes van speelkaarten toont het museum immers ook het traditionele drukproces.
“Let op. De zoektocht in het museum is een gezinsactiviteit waarbij (groot)ouders de kinderen helpen. De toegang tot het museum is gratis voor kinderen, maar betalend voor volwassenen.”
Vlieg door Turnhout
Vlieg verstopt opnieuw zeven schatkisten in Turnhout, zowel in het centrum als in de groene natuur aan de rand van de stad. Om ze te vinden oefen je best je voelsprieten. Elke locatie heeft een boeiend en gevarieerd tastparcours uitgewerkt! Bereid je voor op onverwachte voelprikkels: hobbelige schildersdoeken, gladde lithostenen, zachte stoffen of kriebelige dierenhuiden. Kijken mag, aankomen MOET!
Haal je stempelkaart in één van de locaties en onderneem alle zoektochten. Na het vinden van de schatkist krijg je per locatie een stempel. Hoe meer stempels je gedurende de zomer spaart op je stempelkaart, hoe meer geschenkjes je krijgt. Vanaf drie stempels kun je de kaart al inleveren voor cadeautjes!

www.begijnhofmuseum.be – Begijnhof 56
www.taxandriamuseum.be – Begijnenstraat 28
www.speelkaartenmuseum.be – Druivenstraat 18
www.bibliotheekturnhout.be - Kasteeldreef 10
www.natuurpunt.be/museum– Graatakker 11
www.warande.be - Warandestraat 42
www.stadsboerderijturnhout.be – Veldekensweg 1

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Nationaal Museum van de Speelkaart
Druivenstraat 18
2300 Turnhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 juli 2018 tot 31 augustus 2018
Leeftijd 6+
Organisatie Archief en Musea Turnhout
Links

SCHATTEN VAN VLIEG 2019

Dit is één van de zomerse Schattenjachten van Vlieg, ontdek ze allemaal en val in de prijzen.