U bent hier:

De Schatten van Vlieg in Kazerne Dossin

+ 8 jaar

1 beoordeling

Wat voel je in Kazerne Dossin?
Je kan heel veel dingen voelen: kriebels in je buik, zand tussen je tenen, een stekelvarken, een kruimelkoek of verf op een schildersdoek… Maar soms heeft het niets met aanrakingen te maken. Je kan ook emoties voelen. Zo kan je eens heel blij zijn, soms boos of droevig of misschien ook hoopvol. Al deze dingen zou je kunnen voelen bij een bezoek aan Kazerne Dossin.

Tijdens een interactief parcours maak je kennis met het ontroerende verhaal van Simon Gronowski. Simon was elf toen hij samen met zijn moeder vanuit de Dossinkazerne werd gedeporteerd naar Auschwitz, gewoon omdat hij Joods was. Gelukkig wist Simon uit de trein te springen en te ontsnappen! Zijn verhaal doet jou nadenken over pesten, uitsluiting en welke gevolgen dat allemaal kan hebben. Maar Simon heeft ook een positieve boodschap te vertellen: over liefde, troost en het helpen van anderen.
Gewapend met een bosje sleutels en de hulp van je (groot)ouders ga je in het museum op zoek naar kistjes met verschillende opdrachten die jou meer vertellen over het verhaal van Simon.

Begeef je voelsprieten dus naar Kazerne Dossin of één van de 300 andere schatten van Vlieg en verken een prikkelend parcours met de toppen van je vingers. Vind je de schatkist? Dan krijg je een voelwaaier boordevol spelletjes én maak je kans op fantastische prijzen. Je kan deze zomer schatten zoeken van 30 juni tot 31 augustus.

Ook bij onze partners in en rond Mechelen kan je op zoek naar de schat van Vlieg. Vraag een stempelkaart bij één van de deelnemende partners, bezoek minstens drie schattenlocaties en ruil je stempelkaart om voor een bezoek aan de Sint-Romboutstoren (kind gratis, volwassene 6 euro).
Op deze locaties in Mechelen kan je ook nog een schat zoeken: Jeugdbib Mechelen, Speelgoedmuseum, het Vrijbroekpark, Domein Tivoli en Sportimonium (Hofstade).

Opgelet: Het museum is gesloten is in de eerste week van juli.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - dinsdag van 9:00 tot 17:00
  • Donderdag - vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 9:30 tot 17:00
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 4,00 €; Kinderen -10: 0,00 €; Volwassenen +21: 10,00 €
€ 4,0
Organisatie Kazerne Dossin
Links
Trefwoorden wijk__centrum

SCHATTEN VAN VLIEG 2018

Dit is één van de zomerse Schattenjachten van Vlieg, ontdek ze allemaal en val in de prijzen.