U bent hier:

De tuin van de walvis - Beeldsmederij De Maan

+ 6 jaar

Theatervoorstelling Figuren en poppentheater

Beste Sprinkhaan, Ik wil iets bestellen. Ik wil graag een bank op mijn rug. Voor bezoek, om op te zitten, met een leuning. Maar eigenlijk wil ik een tuin, met een bank. Een fontein heb ik al. Ik kan niet goed naar je toe komen. Kun jij alles hier bezorgen? Ik woon midden in de oceaan.
Walvis

Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft. Hij laadt het in een boot en gaat op weg. Maar… waarom alsmaar meer en groter willen? Leidt dat tot bevrediging? Tot het grote geluk? In deze allegorische vertelling wordt ons consumptiegedrag op een minzame manier onder de loep genomen.

In De Tuin van de walvis zet regisseur Stef De Paepe deze prachtvertelling van meesterpointillist Toon Tellegen naar zijn hand. Tot leven gebracht door beeldduivel-doet-al Paul Contryn en de stemmen van topacteurs als Tom Van Dyck, Ini Massez en Stefaan Degand, en ondergedompeld in de soundscape van Pepijn Caudron zodat je verbeelding helemaal op hol slaat. Een kruisbestuiving tussen livetheater en luisterspel. Of een levend schilderij met soundtrack. Of een vj-concert met projecties.

demaan.be

 

pers

  • 'De tuin van de walvis' is voor de helft een luisterspel, maar door zijn visuele vindingrijkheid ook veel meer dan dat." - Hier is de recensie ??? uit Het Nieuwsblad
  • Regisseur Stef De Paepe, ontwerper-manipulator Paul Contryn en andere medewerkers doen ‘meesterpointillist’ Toon Tellegen (zoals hij ook wordt genoemd) kort en krachtig alle eer aan." - Lees de recensie in Theatermaggezien

Knutselplezier na de voorstelling

Kinderen, met of zonder ouders, kunnen na de voorstelling aan de slag in onze foyer. Samen knippen, plakken en tekenen in het thema van de voorstelling. Deze omkadering is gratis, je hoeft vooraf niet te reserveren.

Gratis kinderoppas tijdens familievoorstellingen

Is een van je kindjes jonger/ouder dan de aangeduide leeftijdsgrens van een film- of theatervoorstelling? Terwijl je met de rest van het gezin geniet van de familievoorstelling is je kleine/grote uk in goede handen bij onze gratis kinderoppas. We richten in de foyer een knusse hoek in en schakelen enthousiaste babysitters van de Gezinsbond Groot Zaventem in. Voor meer informatie en reservatie mail naar info@ccdefactorij.be.
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CC De Factorij
Willem Lambertstraat 10
1930 Zaventem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: € 9,00; min12: € 7,00; Gezinsbond min12: € 6,00; Gezinsbond volwassene: € 8,00; Kansentarief volwassene: € 3,50; Kansentarief kinderen: € 2,50
€ 9,0
Reservaties

Taaliconen

Hier kan je heen als je vlot Nederlands spreekt en begrijpt. Meer info
Trefwoorden toon tellegen, ook voor kinderen, bevestigd2020, twee taaliconen, drie taaliconen, vier taaliconen