U bent hier:

De wereld van Bruegel

5 beoordelingen

In 2019 is het 450 jaar geleden dat Pieter Bruegel de Oude overleed. Op initiatief van Toerisme Vlaanderen wordt dit her en der herdacht. Bokrijk onthult de link tussen Pieter Bruegel de Oude en het Openluchtmuseum in een interactieve tijdelijke Bruegelexpo. Waan je midden in een schilderij van deze Vlaamse Meester en ontdek op verrassende wijze hoe actueel zijn werk nu nog steeds is!
Via een inspirerend parcours, een interactieve game of theatervoorstelling in de zomer bekijk ook jij het leven door een Bruegelbril in 2019.

In het parcours ‘De wereld van Bruegel’ begeleidt een steltenloper je op je tocht. Je houdt halt bij diverse plekken in het Openluchtmuseum waar de verbondenheid tussen Bokrijk en Bruegel echt voelbaar is.

Wie was Pieter Bruegel de Oude? Wat vertellen zijn werken over het dagelijkse leven in de 16de eeuw? En kan je zijn oeuvre vertalen naar de actualiteit? Maak kennis met originele 16de-eeuwse objecten uit de tijd van Bruegel en ontdek de betekenis achter de landschappen en taferelen die hij in zijn werken verbeeldt. Als geen ander bezat deze kunstschilder de gave om de gewone mens met al zijn bijzonderheden vast te leggen. Het parcours voert je naar het bekende schilderij ‘De strijd tussen Carnaval en Vasten’. Je stapt op het einde van het parcours letterlijk binnen in dit werk en wordt zelf één van de figuranten …

Het Openluchtmuseum Bokrijk is open van 6 april tot en met 20 oktober 2019, dagelijks van 10 tot 18u. Gesloten op maandag, uitgezonderd feestdagen, de paasvakantie (BE) en in juli en augustus.
'De wereld van Bruegel' is in begrepen in het toegangsticket.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Bokrijk
Bokrijklaan 1
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 6 april 2019 tot 20 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 12,50 €; Kinderen 3 - 12 jaar: 2,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 12,5
Organisatie Bokrijk
Trefwoorden ook voor kinderen, toerisme, weekvandeprovinciedomeinen, visitlimburg, museumpassmusees, Museumpas, Vlaamse Meesters, VlaamseMeestersTVL