U bent hier:

De wereld van Kina: De Tuin

+ 3 jaar

16 beoordelingen

Tentoonstelling Milieu en natuur

De wereld van Kina is een natuurmuseum voor kinderen en jongeren in Gent. Het museum heeft twee locaties: De wereld van Kina: het Huis op het Sint-Pietersplein en De wereld van Kina: de Tuin in het Berouw. Kinderen ontdekken er de pracht en rijkdom van de natuur.
Kunnen berken verdriet hebben? Praten bijen met elkaar? Zijn spinnen echte griezels? In De wereld van Kina: de Tuin kan je op zoek naar het antwoord.
Droom even weg in de oudste heemtuin van Vlaanderen. Je vindt er zo’n 1500 planten: bomen, struiken, geurende kruiden en kleurrijke bloemen. Elfjes leiden de kleinsten rond in de Tinkeltuin, een zintuigentuin.
Binnen in het museumgebouw vertellen we je iets meer over bijen, spinnen, planten en paddenstoelen. Maak ook kennis met Letizia en onze andere levende vogelspinnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Maandag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zondag van14:00tot17:30
Leeftijd 3+
Prijs
- Inwoners Groot-Gent: 1,5 euro - Kinderen tot en met 18 jaar: gratis - Reductietarief voor Gentenaars: op zondagen gratis, jongeren < 25 jaar: 1 euro, >65 jaar: 1 euro - Reductietarief voor niet-Gentenaars: jongeren < 25 jaar: 2 euro, >65 jaar: 2 euro - Gentse scholen gratis, niet-Gentse scholen 1 euro per leerling
€ 3,0
Organisatie De wereld van Kina: de Tuin
Contact kinatuin@stad.gent
+32 9 2250542
Links
Trefwoorden wijk__sluizeken_tolhuis_ham, #VBTA, museumpassmusees, museumpas, jongerentip