U bent hier:

De wereld van Kina: Het Huis

+ 4 jaar

Tentoonstelling Wetenschap

De wereld van Kina is een natuurmuseum voor kinderen en jongeren in Gent. Het museum heeft twee locaties: De wereld van Kina: het Huis op het Sint-Pietersplein en De wereld van Kina: de Tuin in het Berouw. Kinderen ontdekken er de pracht en rijkdom van de natuur.
Zijn dino’s blauw? En alle kraaien zwart? Zijn koralen planten of dieren? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen vind je in De wereld van Kina: het Huis.

Doorheen de jaren groeide de collectie van onze eerste conservator Leo Michel Thiery uit tot een ware schat. Die collectie maakt van het Huis een spannend avonturenboek waarin je steeds verder wil lezen. Achter elke hoek begint een nieuw hoofdstuk en ontdek je weer andere schatten. Mineralen, fossielen, insecten, schelpen, vogels,… We leiden je graag rond.De wereld van Kina is opnieuw open van maandag tot vrijdag, van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Op zon- en feestdagen blijven de deuren gesloten.
Je kan het museum enkel met je gezin bezoeken. Je kiest vooraf of je in de voormiddag of in de namiddag komt. Je bezoek reserveren is verplicht.

Het museum is open maar door de coronamaatregelen zal je bezoek er zeker anders uitzien. Daarom kan je met het ticket dat je aan de balie kocht, binnen de zes maanden nog eens terugkomen.

Hoe reserveer ik mijn bezoek?
- Je bezoek aan De wereld van Kina: het Huis reserveren kan enkel telefonisch. Doe dat, bij voorkeur, minstens één dag vooraf. Bel naar 09/323 62 50 (van maandag tot vrijdag, van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur).
- Je geeft door of je in de voor- (9 uur) of namiddag (13.30 uur) komt en met hoeveel personen.
- Op de dag van het bezoek ben je stipt op het aanvangsuur van jouw tijdsblok aanwezig. Je kiest zelf wanneer je het bezoek beëindigt (rekening houdend met de sluitingsuren).

Hoe verloopt mijn bezoek?
- Op de dag van het bezoek ben je stipt op het aanvangsuur van jouw tijdsblok aanwezig. Buiten aan het museum is een wachtzone voorzien, met respect voor de social distancing-richtlijnen. Je krijgt van onze medewerkers een korte briefing waarna je op een veilige manier kan binnen gaan. Voor je binnenkomt, ontsmet iedereen z’n handen met de desinfecterende gel die zal klaar staan. Je ticket koop je op een veilige manier aan de balie. De betaling kan enkel met bancontact.
- Het dragen van een mondmasker is verplicht voor iedere bezoeker boven 12 jaar. Rugzakken laat je best thuis, ze mogen niet binnen in het museum en de vestiaire en lockers zijn gesloten. Jassen hou je zelf bij tijdens je museumbezoek.
-De lift kan voorlopig niet gebruikt worden.
- Het museum is open, maar je bezoek zal er door de coronamaatregelen zeker anders uitzien. Er is een looprichting aangeduid. Alle interactieve elementen (touchscreens, spelletjes, kijkers,…) en kleine publieksruimtes (de aardbevingssimulator, de kamer met fluorescerende mineralen,…) zijn afgesloten voor bezoekers. De tentoonstellingen Zapland, ‘k Zag 2 beren en Goede Minnaars kan je niet bezoeken. De cafetaria en de museumshop blijven gesloten.
- Het is in deze periode ook niet mogelijk om één van de museumzoektochten te doen. Heb je zelf een smartphone of tablet bij? Dan krijg je met de Erfgoedapp wel leuke weetjes en spelletjes bij de tentoonstelling ‘Kei-Cool’.

Is mijn bezoek aan het museum veilig?
- Door de verplichte reservatie, beperken we het aantal bezoekers in het museum en kunnen we maximaal de richtlijnen van social distancing garanderen.
- Aan de ingang zal een tafel staan met desinfecterende gel zodat iedereen bij binnenkomst de handen kan ontsmetten.
- De balie, contactpunten en het sanitair worden regelmatig gereinigd. In de toiletten hangen affiches met hygiënische maatregelen. We verwachten dat iedere bezoeker die volgt.

Kan ik iets eten of drinken in het museum?
Dat is voorlopig niet mogelijk. De cafetaria blijft gesloten. Eten of drinken in het museum mag niet.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar De wereld van Kina: het Huis
Sint-Pietersplein 14
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Maandag - dinsdag van9:00tot17:00
  • Donderdag - vrijdag van9:00tot17:00
  • Zondag van14:00tot17:30
Leeftijd 4+
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Niet-Gentenaar: 5,00 €; Gentenaar: 2,00 €; Niet-Gentenaar UiTPAS kansentarief: 1,00 €; Gentenaar UiTPAS kansentarief: 0,40 €
€ 5,0
Organisatie De wereld van Kina: het Huis
Contact kinahuis@stad.gent
+32 9 3236250
Trefwoorden museumpassmusees_Gent, museumpasmusees, OpnieuwOpen, bevestigd2020, bevestigd2021, ook voor kinderen