U bent hier:

Design Museum Gent - voor kinderen

Tentoonstelling Design

Geen idee wat te doen? Neem je kinderen gerust mee naar Design Museum Gent, volg er een toffe workshop of speel het Museumspel.

Het gratis Museumspel geeft kinderen al spelend een introductie op design. In de vaste collectie Object Stories kruip je in de huid van een Playmobilfiguurtje. Wordt het Yoko die gek is op Japan, Koning Kleur of ben je net als Frits de Visser dol op vissen en de zee? Kies een figuurtje en ga op zoek naar de voorwerpen die bij jouw personage passen. Helemaal gratis voor kinderen.

Voor de allerkleinsten is er een speeltas, want je bent nooit te jong voor een museum! Vraag aan de balie om een gratis speeltas en verken samen met je kinderen tussen 0 en 3 jaar de collectiepresentatie Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding. Het speeltapijt en de spelelementen laten je spruit vormen en materialen ontdekken of vrij op kleur associëren. Stapel, orden, kriebel, wikkel & voel. Geniet om je kind als jonge maker aan het werk te zien.

Kinderen die barsten van fantasie en nieuwsgierig zijn kunnen hun hart ophalen tijdens een workshop. Tijdens een leuke ontdekkingstocht in het museum nemen de kinderen een aantal voorwerpen onder de loep. Wat willen de designers nu precies vertellen met hun ontwerpen? Je vindt onze workshops op www.designmuseumgent.be/agenda.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Organisatie Design Museum Gent
Contact museum.design@gent.be
+32 9 267 99 99
Trefwoorden ook voor kinderen, early arts