U bent hier:

Design Museum Gent - voor kinderen

+ 6 jaar

18 beoordelingen

Tentoonstelling Design

In het Design museum Gent kom je alles te weten over vormgeving. In het Design Museum Gent kan je, samen met je ouders, grootouders, oom of tante, terecht voor een schitterend museumspel.
Gewapend met een rugzak vol interessante hulpmiddelen (een verrekijker, een materialenketting, een kleurboek,...) gaan de kinderen samen op zoek naar grappige playmobilfiguren. Ze zijn verstopt onder, op, in, naast,... de museumobjecten. Probeer te achterhalen waarom een octopus aan een kroonluchter hangt of waarom een olifant bij een thee- en koffieservies is geplaatst.
Plezier verzekerd!

Je kan ook je verjaardagsfeestje in het museum vieren. (Begeleiding kost 60,00 EUR)

Kinderen die barsten van fantasie en nieuwsgierig zijn naar kunst kunnen hun hart ophalen tijdens een bruisend atelier. Tijdens een leuke ontdekkingstocht in het museum nemen de kinderen een aantal voorwerpen onder de loep. Wat willen de designers nu precies vertellen met hun ontwerpen? Daarna gaan ze zelf aan de slag en ontwerpen een aandenken dat mee kan naar huis. De feestnamiddag kan afgerond worden met een natje en een droogje dat door de ouders wordt aangeboden.

Doelgroep: kinderen vanaf het 1ste leerjaar (max. 10 kinderen)
Het museum is op dit moment enkel open voor een bezoek individueel of met je gezin. Reserveer je ticket vooraf op www.designmuseumgent.be/tickets. Dat is de enige manier om het museum te bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 29 juni 2005 tot 18 januari 2021
Leeftijd 6+
Prijs gratis
Reservaties
Organisatie Design museum Gent
Contact museum.design@gent.be
+32 9 2679999
Trefwoorden wijk__elisabethbegijnhof_papegaai, Bevestigd2020