U bent hier:

DNAalst op kindermaat

+ 6 jaar

1 beoordeling

De tentoonstelling DNAalst is ook voor kinderen een absolute beleving. Verkleed als wetenschapper kunnen zij zich een weg banen doorheen de tentoonstelling en het DNA van de stad onderzoeken. Diverse proeven zorgen voor een actieve doe-beleving, waardoor een bezoek aan de tentoonstelling nog lang zal blijven hangen.
Laat je kinderen wetenschapper worden voor 1 dag en ga met hen op onderzoek naar het DNA-profiel van Aalst. Experimenteer, ruik, proef en voel! Jullie treden in de voetsporen van Dirk Martens, bestrijden de pestbacterie met geneeskrachtige kruiden, ontcijferen geheimschrift en krijgen een Oilsjters taalbad. Als kers op de taart maken de kinderen ook hun eigen DNA zichtbaar, en worden zo deel van het verhaal!

Van 6 tot 12 jaar
Het educatieve parcours doorheen de tentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (onder begeleiding) tot 12 jaar. Ouders en leerkrachten zijn van harte welkom om met hen de tentoonstelling te bezoeken en spelenderwijs te leren over de eigenheid van Aalst. Drie mini-laboratoria zorgen voor een (inter)actieve verwerking van de historische en wetenschappelijke inhoud van de tentoonstelling op kindermaat.

Families kunnen bij aankomst in het museum gratis een wetenschapskoffer ontlenen aan de balie van het museum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Gasthuys - Stedelijk Museum Aalst
Oude Vismarkt 13
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 14:00 tot 18:00
Leeftijd 6+
Links