U bent hier:

Ergonomisch verluieren. Rond en roterend hanteren van je baby Door vroedvrouw Inge van Blauwe Maan

Cursus of workshop Opvoeding

Iedere gezonde baby ontwikkelt zich vanzelf als hij genoeg wordt aangeraakt en de juiste voeding en verzorging krijgt. In deze ontwikkeling is het belangrijk dat ook de sensomotorische ontwikkeling harmonieus verloopt. Dit is nodig om zich optimaal zowel motorisch, als sensorisch, als affectief te gaan ontwikkelen. De primitieve aangeboren reflexen worden al doende geïntegreerd. Beide hersenhelften moeten gaan samenwerken, om tot rotatie te komen en om in de middellijn te komen. Gebeurt dit onvoldoende dan kost dat het kind moeite en energie in zijn verdere ontwikkeling.
Een baby kan dit alleen ontwikkelen door zelf die bewegingen te maken, maar het is aan jou als ouder of verzorger om je kind hiertoe uit te nodigen? Dat zou ik in de dagdagelijkse handelingen graag meer zien Te vaak zie ik eenzijdige positionering ten gevolge van het advies om in ruglig te slapen. Het is een goed advies, maar het vraagt de nodige aandachtspunten. Of ook doordat een baby meestal in ruglig aan- en uitgekleed wordt. Daarnaast heb je het veelvuldig gebruik van de maxicosy en andere zitstoeltjes….
Tijdens deze lezing kijken we samen naar hoe je het rond en roterend hanteren kan integreren in het dagdagelijkse leven; een rollende en ronde manier van optillen, dragen en neerleggen, aan- en uitkleden. Hierbij wordt je baby in verschillende houdingen gebracht op vertragende wijze. Zo is je baby geen passief wezen, maar kan hij de beweging volgen en wordt hij actief betrokken bij de dagelijkse handelingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Parkske
Turnhoutsebaan 200 / Eugeen Dierckxlaan 24
2970 Schilde

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 15 januari 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Contact welzijn@schilde.be
03 380 07 47