U bent hier:

Excursie Maashorst en Oude Maasbocht Keent- GEANNULEERD

De Maashorst in Nederland ten zuiden van Nijmegen is in 2016 door de stichting Ark ingericht voor wisenten, ook gekend als de Europese bisons. Na WOI was de wilde populatie in Europa zo goed als uitgeroeid. Vanuit enkele dieren in gevangenschap werd een nieuwe populatie gekweekt die in Oost-Polen terug in het laatst gekende leefgebied rond Bialowieza werd vrij gelaten. Om de soort in stand te houden gebeuren nu op diverse plaatsen in Europa herintroducties als het terrein en de minimale oppervlakte van enkele honderden ha het toelaten. Onder begeleiding van een ranger gaan we in de Maashorst op zoek naar de wisentenkudde. Een 20-tal km verder langsheen de Maas in Keent is een oude Maasarm sinds 2014 weer verbonden met de rivier.

Het beheer van dit gebied is gericht op een grote afwisseling tussen water, moeras, ruigte en bos. Primitieve paarden- en runderrassen houden het gebied open. Ook de das heeft weer zijn opwachting gemaakt in dit gebied waar 300 ha landbouw omgevormd is tot natuur. 

Op beide excursieplekken zijn er infopunten. Tijdens de middagpauze kan een eigen lunchpakket gebruikt worden op het terras. Er zijn ook dranken en kleine gerechtjes te verkrijgen.

Prijs 35 euro, inclusief gidsing wisenten en koffie of ander drankje na de excursie.

 Inschrijving voor 25 september door opgave naam en telefoonnummer en aantal deelnemers en vermelding ‘Maashorst’ via info@natuurpuntschijnbeemden.be. De inschrijving is pas definitief na storting op rekeningnummer van de afdeling Natuurpunt Schijnbeemden BE96 9733 5872 2505 met vermelding van naam deelnemer(s) en ‘Maashorst’

Info

Links
Waar Rond punt van Wommelgem
Ternesselei
2160 Wommelgem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 11 oktober 2020
Prijs
Ledenprijs: € 35
€ 35,0
Organisatie Natuurpunt Schijnbeemden
Contact info@natuurpuntschijnbeemden.be
03/545506
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, landschap, ook voor kinderen, Biotopen en habitats