U bent hier:

Expo: Verbeeld de stad (Jeugdboekenmaand)

+ 6 jaar

Tentoonstelling Kunst en kunsteducatie Meerdere kunstvormen

Het M HKA selecteerde voor bibliotheek Permeke kunstwerken van drie Antwerpse kunstenaars die nadenken over de stad en hoe we erin samenleven. "Verbeeld de stad" toont werk van Panamarenko, Luc Deleu en Ria Pacquée.
Kunst staat de hele maand maart centraal in bibliotheek Permeke. Aanleiding is de Jeugdboekenmaand die dit jaar "kunst" als thema heeft.


Panamarenko, Luc Deleu en Ria Pacqué zijn drie kunstenaars uit Antwerpen. Met hun kunstwerken denken ze na over wat het betekent in de stad samen te leven en hoe we dat misschien nog beter kunnen doen. 


Panamarenko (1940 – 2019) start zijn carrière in de jaren 60 als gangmaker van verschillende happenings, die hij samen met collega’s in het centrum van Antwerpen organiseert. Ze maken een ook een tijdschrift: Happening News. De opmerkelijke collages die Panamarenko hiervoor ontwerpt tonen niet alleen zijn gevoel voor compositie, maar leggen tegelijk een aantal fascinaties en inspiratiebronnen bloot die zijn verdere oeuvre zullen bepalen.


Luc Deleu (1944) is kunstenaar, architect en stedenbouwkundige. Zijn radicale beeldvoorstellen bestaan zowel in plan- of maquettevorm als in reële acties, zoals oefeningen in schaal en perspectief. Deleu wil het over de stad en de wereld hebben, en over de manier waarop wij ermee omgaan.


Ria Pacquée (1954) brengt toevallige situaties en objecten in beeld. De straat vormt haar werkterrein. Vaak dwaalt ze rond in de anonimiteit van de stad en verzamelt ze er beelden en geluiden. Soms als toeschouwer (in haar foto’s en video’s), soms als deelnemer (in haar performances) van het openbare leven stelt Pacqué vragen naar de zin of de onzin van het bestaan.


 


Een organisatie van M HKA en bibliotheek Permeke


 

Info

Waar Bibliotheek Permeke
De Coninckplein 26
2060 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 1 maart 2020 tot 29 maart 2020
Leeftijd 6+
Organisatie Bibliotheek Permeke
Links
Trefwoorden expo, tentoonstelling, muhka, permeke, bibliotheek, 2060, antwerpen, 2000BIB, jeugdboekenmaand, panamarenko, deleu, pacquee