U bent hier:

FAMILIEDAG STORMOPKOMST

Festival Tekst en muziektheater

Klaar om terug omver geblazen te worden? Kom kijken, luisteren, maken en spelen! STORMOPKOMST, ahoi!

Het is weer zover: het Turnhoutse festival STORMOPKOMST palmt Westrand in. Een dag lang verandert het gebouw in een wonderlijke wereld waar alles (of toch heel veel) kan. Verrassend en speels. Met heel veel knuffels en speelgoed met een twist. Oud en nieuw. Meemaken en meedoen. Bijzonder. Eigenzinnig. En heeeeeeeeeel erg leuk!

 

KIJKEN & LUISTEREN

 

beeldend theater

Big Bears Cry Too (6+) - Irene Wool & hetpaleis & Miet Warlop

Een grote beer, zwevende objecten, een razend spannende landing en kleurrijke explosies.

 

muziek

Klopotec Orkestra (6+) - Zonzo Compagnie

Poëtisch slagwerkmirakel met wonderlijke windmoleninstallatie.

 

muziektheater

Made in Kwakkaba (4+) - ROESTgroep en Zonzo Compagnie

Elke afgedankte furby, wegkwijnende teddybeer of batterij-verlangende Casio krijgt dankzij deze voorstelling recht op een tweede verwondering. 

 

DOEN

 

workshop

Kunstlab Knuffels en Design - Laura De Cloedt

Knuffels om te knuffelen? Knuffels om mee te spelen? Knuffels om op te gaan zitten? Knuffels als kunst of design. Kom in dit open atelier voor kinderen en hun ouders een hele nieuwe wereld van knuffels ontdekken.

 

ONTDEKKEN

 

expo, film, spelletjes en boeken

Speel Goed

Doorheen het gebouw presenteren we verschillende video- en beeldende werken die je aanzetten tot spelen! O.a. het schaakbord van Guy Vandromme, een reconstructie van het schaakbord van John Cage waarmee je door te schaken muziek kan maken!

Daarbij tal van boeken en filmfragmenten waarbij speelgoed en knuffels centraal staan. Zowel Pinokkio (Walt Disney, 1940) als Macropolis (Joel Simon 2012) geven we een plekje in het gebouw en in jouw hart.

En uiteraard kunnen spelletjes niet ontbreken! Spelen is kunst en kunst is spelen. Speel goed!

 

Monster - A two dogs company/Kris Verdonck

Een ruimte, een omheinde bak met wit textiel op de vloer. Een reeks lampen hangt tot zeer laag bij deze witte oppervlakte, zoals bij een broedbak voor kuikens. In de bak een kleine driehonderd speelgoedhondjes. De reactie van e´e´n hondje zet een tweede in beweging; die twee hondjes steken op hun beurt enkele andere aan, enzovoorts. Binnen de broedbak ontstaat een kluwen van omrollende lachende hondjes, een oncontroleerbare massa die niet tot zwijgen noch tot stilstand kan worden gebracht.
 

  

Wacht niet langer en koop nu reeds je FamilieDagPas aan 10 euro per persoon (2 euro met participatiepas). Kom de dag zelf ruim op tijd en verzeker je van een zitje op het uur van jouw keuze: sommige voorstellingen hebben een beperkte capaciteit maar spelen twee keer! Wat zeker is: gegarandeerd speelplezier! Ahoi!

Info

Waar Westrand
Kamerijklaan 46
1700 Dilbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 27 januari 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Westrand
Contact info@westrand.be
Trefwoorden dilbeek, UiTinMijnRegio, ook voor kinderen