U bent hier:

FAMILIEFILM: DUMBO Vlaamse versie

+ 6 jaar

Film Animatie en kinderfilms

Circuseigenaar Max Medici vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een comeback.
Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse live-actieavontuur DUMBO, een geliefde klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) vraagt voormalige ster Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen Milly (Nico Parker) en Joe (Finley Hobbins) om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren van hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback.  Dat komt ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) ten ore, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming: Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire luchtacrobaat, Colette Marchant (Eva Green), tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

Over DUMBO:

“Er moet benadrukt worden dat het CGI-team prima werk leverde met het titelpersonage: het beestje ziet er realistisch uit zonder aan cuteness in te boeten. Het pleit bovendien voor Burton dat hij de sentimentaliteit, eigen aan het figuurtje, nooit versterkt – hij heeft zelfs een vleugje horror toegevoegd. Het is dus een enorme geruststelling dat de nieuwe Dumbo niet alleen een frisse, maar ook een eigen smoel heeft. In tegenstelling tot Kenneth Branagh, Jon Favreau en Bill Condon heeft Burton van zijn live-action-adaptatie een persoonlijk project gemaakt. DUMBO blijft wel een braaf filmpje voor jonge kinderen, maar ditmaal zullen ouders zich niet vervelen of ergeren.” – Chris Craps (Vertigo)

"Burton vat de trage animatie samen in de eerste tien minuten, om dan vooral in te zoomen op het gezin Farrier, met de alleenstaande vader Holt (Colin Farrell). Dochter Milly toont trouwens geen enkele interesse voor het vak, zij wil wetenschapper worden. Zie hier: de hedendaagse Disney-ingrediënten. Aangevuld door klassieke elementen als hebzucht, in de vorm van pretparkuitbater V. A. Vandevere (Michael Keaton) die zijn zinnen heeft gezet op het circus van Max Medici (Danny DeVito). Om uit te monden in een obligaat pleidooi tegen het opsluiten van dieren.” – Robin Broos (De Morgen)

Info

Links
Waar CC de Meent Schouwburg
Gemeenveldstraat 34
1652 Alsemberg

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 29 september 2019
Leeftijd 6+
Prijs
Basistarief: € 6,00; Filmpas: € 5,00
€ 6,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie CC de Meent
Trefwoorden familiefilm, uitinmijnregio