U bent hier:

Familiewerkdag in het Groenhovebos

Opgelet: Vergeet niet om je in te schrijven voor deze activiteit én breng een mondmasker mee.
 
Ben je graag buiten en ben je gek op natuur? Wil je iets doen voor het klimaat en de natuur een handje helpen? Kom dan naar Groenhove! Samen met onze groep beheervrijwilligers ga je aan de slag om van het Groenhovebos een mooiere en natuurrijkere plek te maken. Zowel voor wie licht werk verkiest als voor mensen die hun krachten willen testen is er iets te doen:
 
- De meeste percelen die we aankochten staan vol uitheemse planten. Heel wat werk dus om deze sierplanten te verwijderen en zo plaats te maken voor de wilde planten die echt in het Groenhovebos thuishoren. 
 
- We beheren ook het heideveldje van de stad Torhout. We bestrijden er adelaarsvarens, Amerikaanse vogelkersen en berken, en maaien de bermen zodat de heide meer licht en ruimte krijgt. 
 
In één beweging geniet je van de natuur, doe je aan fitness, word je helemaal zen en leer je sympathieke Natuurpunters kennen. Als het opnieuw zou mogen voorzien we tijdens de pauze de nodige drankjes en sluiten we af met een biologische broodmaaltijd aangeboden door Origin’O Torhout.
 
Afspraak op de parking van Groenhove, recht tegenover de manege. Kom je wat later en zie je niemand staan, bel dan even naar Roney (zie hieronder). Zorg voor aangepaste kledij, laarzen of werkschoenen en een paar stevige werkhandschoenen. Zelfs als je je maar een uurtje kan vrijmaken, ben je van harte welkom. 

Info

Links
Waar parking Groenhovebos
Bosdreef 8
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zondag 12 juli 2020
Reservaties Inschrijven Inschrijven
Organisatie Natuurpunt Torhout
Contact rdebaillie@gmail.com
0484/481.547
Trefwoorden erkend SCVW, Natuurpunt, beheerwerken, ook voor kinderen, Corona-proof