U bent hier:

Fidelio, de tekenfilm (10+)

+ 10 jaar

Film Animatie en kinderfilms

Na de librettolezing, de muziektheatervoorstelling en de unplugged versie, is er nu ook de animatiefilm van 'Fidelio' - de enige opera van Beethoven.
(ondertiteld in UK, NL, DE & IT)

Florestan en Leonore zijn twee jonge geëngageerde artiesten die geloven in een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving. Met hun ludieke acties slagen ze erin een grote groep mensen van divers pluimage op de been te krijgen om te betogen tegen de repressieve politiek van de tiran Pizarro. Pizarro, die zijn macht voelt tanen, geeft het bevel de manifestanten hardhandig uit elkaar te slaan en Florestan op te sluiten in een geheime kelder. In een nachtmerrie herbeleeft Leonore het gewelddadige moment waarin zij van haar vriendje gescheiden wordt. Zij schrikt wakker en beseft dat als ze Florestan ooit levend terug wil zien, ze een manier zal moeten vinden om hem te bevrijden…

Gratis te bekijken t.e.m. 23/04/2021 (12u)!

Advies: deze film bevat scènes van geweld en discriminatie en is daarom mogelijk schadelijk voor kinderen onder de 12 jaar!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar deFENIKS
Deurneleitje 6
2640 Mortsel

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • tot
Leeftijd 10+
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Reservaties
Organisatie Walpurgis
Trefwoorden animatiefilm, opera, Belgische tekenfilms, online