U bent hier:

For Freedom Museum

2 beoordelingen

Tentoonstelling Geschiedenis

De vaak vergeten Slag om de Scheldemonding, codenaam Switchback, vormt het onderwerp van dit museum. Door de ogen van de soldaten van toen kom je te weten hoe deze bloedige strijd uitgevochten werd. Het resultaat was van cruciaal belang voor de verdere campagne van de geallieerde troepen.
De slag om de Scheldemonding komt in de geschiedenisboeken enkel in de kantlijn voor, afgedaan als onbelangrijk, ondergeschikt en vooral minder gekend dan de slag om de Ardennen, de landing op de Normandische stranden of Market-Garden in Nederland. Het werd tot voor kort grotendeels genegeerd door historici van allerlei soort. Toch verdienen de Canadese soldaten die hier vochten en hun leven lieten beter. Na een bezoek aan het museum zal je overtuigd zijn dat operation Switchback geen kantlijn of fait divers was maar een slagveld op leven en dood.

RONDLEIDINGEN:
Op aanvraag, maar zeker de moeite waard om een totaalbeeld te krijgen van het museum. Gids per 15 personen: 30 euro (duur +/- 1 uur).

Na afspraak met het museum en mits voldoende interesse naar bezoekersaantallen toe kan tevens een bezoek gebracht worden buiten de normale dienstregeling. Gelieve hiervoor tijdig te verwittigen en te reserveren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar For Freedom Museum
Ramskapellestraat 91-93
8301 Ramskapelle

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot17:00
Organisatie For Freedom Museum
Contact info@forfreedommuseum.be
+32 50 687130
Trefwoorden ook voor kinderen