U bent hier:

Frietmuseum

5 beoordelingen

Tentoonstelling Erfgoed

Beleef het liefdesverhaal tussen Mieke Friet en Jantje Patat. Volg de historiek van de aardappel en de friet. Proef de echte Belgische friet in onze middeleeuwse kelder.
Het Frietmuseum is een didactisch museum dat de geschiedenis schetst van zowel de aardappel als van de friet en van de verschillende sausbereidingen die gewoonlijk bij de friet behoren. Het is ondergebracht in één van de mooiste gebouwen van Brugge, de Saaihalle, waardoor de toeristische aandacht nog verhoogd wordt.

Het gelijkvloers toont de boeiende geschiedenis van de aardappel die haar oorsprong vindt in Peru en die meer dan 10.000 jaar geleden begint.
Op de eerste verdieping ontdekt de bezoeker de geschiedenis van de friet en zijn Belgische oorsprong. Hij kan nadien de friet proeven in de middeleeuwse kelder van het gebouw.

Het Frietmuseum vervolledigt op harmonieuze wijze het musea-aanbod van de stad Brugge en laat de bezoeker toe de oorsprong van één van de belangrijkste Belgische specialiteiten te ontdekken, waarover wij allen fier zijn, met name de friet.

Het museum is een creatie van de families Cédric en Eddy Van Belle die reeds het museum van de Belgische chocolade Choco-Story en het museum van de binnenhuisverlichting Lumina Domestica, bezitten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Frietmuseum
Vlamingstraat 33
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs
Studenten (ouder dan 11 jaar): € 6 /Kinderen (6-11 jaar): € 5 / Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis /Grabbelpassers van 6 tot 12 jaar: € 4 (i.p.v. € 5)
€ 7,0
Reservaties
Organisatie Frietmuseum
Contact info@frietmuseum.be
+32 50 340150, +32 50 343150
Trefwoorden ook voor kinderen, immaterieel erfgoed