U bent hier:

Gitte

1 beoordeling

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Gitte is vijf jaar als ze in 1572 door haar moeder bij het weeshuis achtergelaten wordt. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Op een dag wordt Gitte betrapt terwijl ze steelt. Ze rent over het ijs van de bevroren rivier, zakt erdoor, maar wordt gered. Ze wordt veroordeeld tot de brandstapel. Maar, dan bedenkt de rechter zich. Stel dat Gitte werkelijk de dochter van een Spaanse hertog is, dan kunnen ze haar als spionne inzetten. Gittes keuze is snel gemaakt: om aan de brandstapel te ontsnappen, trekt ze als spionne voor de protestantse Nederlanden naar Spanje. Zal ze daar een nieuw leven kunnen opbouwen? En, hoe zal ze haar opdracht vervullen?


Gitte is een spannende, humoristische en romantische voorstelling, vrij naar het bekroonde boek Galgenmeid van Jean-Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs. Theater FroeFroe en de muzikanten van I SOLISTI maken van dit historische verhaal een gebalde, visuele en muzikale trip door de geschiedenis van Vlaanderen en Spanje.


Verwacht je aan levendig (poppen)spel, videoprojectie, veel licht en rook, heel wat grapjes, maar ook ingetogen momenten. Een voorstelling vol verrassende theatrale effecten!

Info

Waar Cultuurcentrum Brugge
Sint-Jakobsstraat 20
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 23 april 2019 tot 24 april 2019
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Cultuurcentrum Brugge
Contact cultuurcentrum@brugge.be
Trefwoorden ook voor kinderen