U bent hier:

GlazenHuis - Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst

5 beoordelingen

Tentoonstelling Decoratieve kunst

Het GlazenHuis (ook letterlijk een huis van glas), is een uniek project voor Lommel en Vlaanderen. In dit Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst wordt glas in een eindeloze reeks toepassingen, toegelicht en uitgedaagd. Het centrum toont zowel glazen objecten uit diverse verzamelingen als beeldend werk van hedendaagse (glas)kunstenaars.
ARCHITECTUUR
Een glazen kegel met een hoogte van 30 meter torent op bijna doorzichtige wijze uit boven het stadscentrum van Lommel. Een 6 meter hoge glazen doos en een ondergrondse verdieping herbergen rond de kegel expositieruimtes op drie niveaus. De expositieruimte op de benedenverdieping en op het gelijkvloers staan in direct contact met het glasatelier. Het architecten- en ingenieursbureau Philippe Samyn en Partners ontwierp hiermee een gebouw waarin ruimtelijke beleving, de kunst en haar productie in symbiose met elkaar leven en een onlosmakelijk geheel vormen.

ATELIER
Elke dag (behalve op maandag en dinsdag) bruist het atelier. Glasblazers demonstreren hun vaardigheden en scheppen met deze eeuwenoude techniek nieuwe objecten. Het atelier staat ter beschikking voor externe glasblazers, kunstenaars, ontwerpers en studenten die al dan niet zelf de uitdaging met het vloeibare glas aangaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GlazenHuis - Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst
Dorp 14b
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Dinsdag - zondag van10:00tot17:00
Prijs
Basistarief: 5,00 €; Kinderen < 12 jaar: 3,00 €; Kinderen < 6 jaar: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
€ 5,0
Organisatie GlazenHuis - Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst
Links
Trefwoorden ook voor kinderen, museumpas, Glas, museumpassmusees