U bent hier:

GRATIS CHIPS! - NIEUWE DATUM

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

In 'GRATIS CHIPS!' legt compagnie barbarie feminisme helder uit op maat van kleuters. Niet didactisch, wel hilarisch.

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.

NIEUWE DATUM + LOCATIE: zondag 21 juni 2020, 15.00 uur in 30CC/Schouwburg

Feminisme voor kleuters: ‘Is het een jongen of een meisje?’ is de meest gestelde vraag aan zwangere vrouwen. Al van voor de geboorte schrijven we een individu tal van eigenschappen toe. Want bij elke soort horen aparte gedragingen, verwachtingen, voorkeuren en eigenschappen.

Nochtans blijkt uit onderzoek dat de verschillen tussen mensen onderling véél groter zijn dan de verschillen tussen jongens en meisjes. Toch vinden we het als mensheid blijkbaar erg nuttig om iedereen in een hokje te stoppen. Jongen. Meisje. Blauw. Roze. Lekker. Helder. Dat er verschillen zijn dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken.

Deze voorstelling gaat over feminisme, over de strijd om gelijke rechten voor vrouwen én mannen. In 'GRATIS CHIPS!' wordt er stevig gerammeld met de bestaande genderstereotypen. Want al draagt An al lang de broek, Jan draagt nog steeds geen rok.

  • Deze productie is in eenvoudig Nederlands.
  • bestel je verjaardagfeestje
  • We vragen met aandrang om te letten op de vermelde minimumleeftijd. Daarmee willen we de kinderen, de ouders en de spelers een aangename voorstelling bezorgen.


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

Info

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Prijs € 10,0
Organisatie 30CC
Contact info@30cc.be
Links
Trefwoorden ook voor kinderen