U bent hier:

Grave Ravenpad: wandel- en speelparcours

1 beoordeling

Het Grave Ravenpad is een wandel- en speelparcours voor families met baby’s, peuters en kleuters in het Gewestbos in Ravels. Het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje, geschreven door collectief MOOS en geïnspireerd op oude Kempense volksverhalen, leidt je door het bos tot bij een heel bijzonder babydiertje. Allerlei mythische wezens kruisen het pad van de kinderen. Hun zintuigen worden geprikkeld, ze leren het bos kennen en ze worden gestimuleerd om veel te bewegen. De verborgen magie van de omgeving en het spel in de natuur staan centraal.
Deze avontuurlijke boswandeling is dagelijks gratis te bezoeken.

De wandeling start aan de parking van het Gewestbos van Ravels (Jachtweg 27, 2380 Ravels).

Het verhaal wordt verteld in 10 haltes, bij iedere halte vind je een opdracht. Onderweg wijzen raafjes je de weg!

De wandeling is geschikt voor een stevige kinderwagen.

Aan het bezoekerscentrum van het Gewestbos, het Boshuis, zijn gratis boekjes te verkrijgen waarop je de route, het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje en leuke erfgoedweetjes kan terugvinden.

Aan het Boshuis kan je kosteloos een bolderkar uitlenen tijdens de openingsuren: elke zondag van 11.00 tot 18.00 u. en de laatste woensdag van de maand van 13.00 tot 17.00 u.

Alle informatie vind je op www.graveraven.be.

Van wandelen krijg je honger! Verschillende Ravelse horecazaken werden geïnspireerd door het verhaal van de IJle Prijen en het witte raafje, en hun liefde voor bramen, en ontwikkelden een nieuw streekproduct. Je ontdekt ze op https://graveraven.be/eten-en-drinken.html

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Gewestbos Ravels
Jachtweg 27
2380 Ravels

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Wanneer
  • Maandag - zondag van8:00tot20:00
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Collectief MOOS
Trefwoorden dsk20, gewestbosravels, anbdomein, peuter, kleuter, wandelen, spelen, erfgoed, Histories