U bent hier:

Gravensteen

+ 5 jaar

Het Gravensteen is nog de enige middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem. Te bezoeken zijn het poortgebouw, de donjon, het huis van de graaf, de walmuur en de paardenstallen.
Redenen genoeg om regelmatig een bezoek aan de burcht te brengen: tijdens de zomer kan je het unieke uitzicht van op de omwallingen zien, tijdens de winter kan je een zeer aparte sfeer opsnuiven in het kasteel. Je kan er kiezen uit een ruim aanbod aan souvenirs. Voor zowel groot als klein is er een leuk hebbeding of een fraai geschenk. De shop bevindt zich in de Grote Zaal, ook bekend als de Joan Vandenhoutezaal, waar het bezoekerscircuit van het Gravensteen aanvangt.

Sinds eind september 2018 kan je het Gravensteen (her)ontdekken met een unieke audiotour van comedian Wouter Deprez. Hij geeft er zijn eigenzinnige en grappige kijk op het ontstaan van Vlaanderens meest imposante burcht. De audiotour zit inbegrepen in het inkomticket

Wapenmuseum
De historische wapencollectie bestaat voor een groot deel uit het legaat van Adolphe Neyt. Deze Gentse industrieel stelde één van de mooiste verzamelingen van Vlaanderen samen: met ivoor en parelmoer ingelegde pistolen, kruisbogen, strijdknotsen,... De sfeer van dit imposante kasteel vormt het ideale kader voor dit historisch wapentuig!

Elke dag open van 10 tot 18 uur
Tickets zijn verkrijgbaar tot 45 min. voor sluitingstijd.
Gesloten op 24, 25 en 31 december en op 1 januari.

De Gentse inwoners kunnen op zondagochtend tot 13 uur en alle dagen van de Gentse Feesten gratis het Gravensteen bezoeken. Andere dagen genieten ze van een voordeeltarief. Wilt u als Gentenaar zeker zijn van uw bezoek op een drukke zondagochtend? Reserveer dan ook uw gratis ticket via het online boekingssysteem.

Voor groepsreserveringen, rondleidingen, een combinatie van een bezoek aan het Gravensteen met één van de andere Gentse musea of monumenten ... kan je terecht bij BoekjeBezoek. Zij helpen je graag verder met alle vragen en bieden je de ideale uitstap op maat. BoekjeBezoek tel. 09 210 10 75 - bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 18 uur.

Info

Links
Waar Gravensteen
Sint-Veerleplein 11
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en pretparken, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Ook thuis blijft Vlieg je inspireren met speel- en knutselideeën en online voorstellingen en films.
Leeftijd 5+
Prijs
Basistarief: 12,00 €; Groepen van min. 15 personen, leraren op vertoon van een lerarenkaart: 10,00 €; Inwoners van Gent, houders van een Uitpas regio Gent, studenten van 19 t.e.m. 25 jaar op vertoon van een geldige studentenkaart: 7,00 €; Kinderen van 13 t.e.m. 18 jaar, Gentse studenten van 19 t.e.m. 25 jaar op vertoon van een geldige studentenkaart, houders van een Uitpas regio Gent met recht op kansentarief: 2,00 €; Kinderen t.e.m. 12 jaar, Gentse jongeren t.e.m. 18 jaar, Inwoners van Gent op zondagvoormiddag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten: 0,00 €
€ 12,0
Organisatie Historische Huizen Gent
Contact historischehuizen@stad.gent
+32 9 2668500
Trefwoorden OpnieuwOpen, bevestigd2020